Nytt fra Antidoping Norge

Publisert 01.10.2021
Redigert 12.01.2022

Norges Kampsportforbund tar antidoping-arbeidet på alvor, og er sertifisert Rent Særforbund. Vi oppfordrer alle utøvere, dommere og tillitsvalgte til å få med seg siste nytt fra Antidoping Norge her.

  • WADA har nylig vedtatt ny dopingliste. Den oppdaterte dopinglisten finner du her.
  • Norges Kampsportforbund minner om viktigheten av at utøvere, trenere og ledere går gjennom listen. Det er viktig å huske at hvis det er behov for medisinsk behandling må det undersøkes om det er behov for medisinsk fritak. Utøvere som konkurrerer internasjonalt må også søke om internasjonalt fritak. Antidoping Norge har utarbeidet en egen veileder for medisinsk fritak her.
  • Husk at hvis du blir invitert til en samling i regi av landslaget må du søke om medisinsk fritak hvis man bruker medisin som står på dopinglisten. Det er du som utøver som er ansvarlig for å søke om fritak.

Antidoping Norge har opprettet Dopingkontakten

Dopingkontakten er en anonym samtale og informasjonstjeneste. Her kan du få svar fra fagpersoner som snakker med deg om det du måtte lure på om kropp, trening og doping. Ta kontakt for en anonym prat om doping, trening og kropp!

NB! Dopingkontakten besvarer ikke henvendelser om medisinske fritak, kontrollvirksomhet og behandling.

Ren Utøver

Norges Kampsportforbund oppfordrer støtteapparat og utøvere som skal konkurrere regionalt, nasjonalt og internasjonalt, og som enda ikke har tatt «Ren Utøver», til å gjøre dette. Det er et krav at alle landslagsutøvere og utøvere som skal representere Norge må ha fullført «Ren Utøver»-programmet. «Ren Utøver» er et e-læringsprogram for idrettsutøvere og støtteapparat, oppdatert i henhold til antidopingregelverket. Gjennom sju korte opplæringsmoduler på tre til fire minutter, vil du lære det viktigste innen antidoping. Les mer om Ren Utøver her.

Rent Idrettslag

Norges Kampsportforbund oppfordrer alle klubber til å registrere seg som Rent Idrettslag. Rent Idrettslag er et nettbasert verktøy som gir klubben muligheten til å sette opp mål og tiltak for forebyggende arbeid. Klubber som skal arrangere nasjonale eller regionale konkurranser skal være Rene idrettslag. Du finner informasjon om Rent Idrettslag her.

Rent Senter

Norges Kampsportforbund Foppfordrer alle som er på landslag, rekrutteringslag eller under kontrollert utvikling til å trene på Rent Senter hvis de skal trene på et treningssenter. Rent Senter betyr at senteret har et forebyggende antidopingprogram på kompetanseheving, informasjon og muligheter for dopingkontroll.  Her finner du oversikt over alle treningssentre som har status som Rent Senter.