Ny utøverguide fra Antidoping Norge

Publisert 08.03.2021

Antidoping Norge (ADNO) har laget en ny utøverguide for norske toppidrettsutøvere. Guiden er utarbeidet som en veiledning til det ny antidopingregelverk som trådte i kraft 1 januar. Guiden som er utarbeidet er en veiledning, og ingen erstatning til regelverket.

I utøverguiden etterstreber ADNO å forklare det viktigste man som toppidrettsutøver bør være klar over. Dette gjøres på en enklere måte enn om man sette seg ned med hele regelverket, men mer utfyllende enn i en kort brosjyre eller gjennom en oppdatering på nettsidene. Guiden er laget for toppidrettsutøvere, samt for ledere og støttepersonell som jobber med utøvere på høyt nivå, opplyser ADNO på sine nettsider.

UTØVERGUIDEN KAN LESES I SIN HELHET HER.

Viktig å gjøre seg kjent med regelverket

– Vi vet at det er komplisert og vanskelig å forstå reglene og derfor har Antidoping Norge utarbeidet en utøverguide som på en enkel måte forklarer regelverket. Det er svært viktig at alle utøvere og støtteapparatet rundt de som konkurrer kjenner til regelverket, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Norges Kampsportforbund oppfordrer samtidig alle utøvere til å gjennomføre Ren Utøver og klubber til å gjennomføre Rent Idrettslag.