Ny norsk taekwondomedalje

Publisert 15.02.2017
Redigert 09.07.2018

John Asp (20) tok tirsdag bronsemedalje i det mesterskapet Turkish Open i taekwondo og sikret seg samtidig rankingpoeng.

Det norske landslaget deltok denne uken i Turkish Open i Belek, Tyrkia. Resultatet ble at en bronsemedalje fikk bli med hjem i bagasjen. Dette er John Asp sin andre medalje i et stort internasjonalt mesterskap på to uker, da han reiste hjem fra US Open tidligere denne måneden med sølvmedalje.

John Asp som opprinnelig er fra Grorud taekwondo klubb og som har vært på fulltidslandslaget i taekwondo siden han var 18 år gammel, vant tre kamper før han måtte gi tapt for russiske Kotkov i semifinalen. Tyrkisk Open er et viktig rankingstevne for utøverne og det deltok i underkant av 1500 utøvere. Selv konkurrerte Asp i klassen -80 kg.

Lagkamerat Richard Ordemann kjempet seg til en kvartfinale, mens det ble tap i første kamp for Marie Magnus. Tina Røe Skaar er foreløpig hjemme i Norge og trener seg opp etter en kneoperasjon, men er snart klar for konkurranser.

I tillegg til landslaget deltok norske utøvere fra Tøyen Taekwondo Klubb, Grorud Taekwondo Klubb og Viking Taekwondo i Bergen.

Neste stevnet for Asp og hans landslagskollegaer er Fujairah Open som arrangeres i De Forenede Arabiske Emirater 23.-25. februar.

John Asp med nytilkjempet bronsemedalje om halsen.

Vi gratulerer John Asp med prestasjonene.