Ny dopingliste trer i kraft fra 1. januar

Publisert 02.12.2019

WADA har nylig vedtatt ny dopingliste. Listen trer i kraft fra 1. januar 2020.

Den oppdaterte dopinglisten finner du her.

Norges Kampsportforbund minner om viktigheten av at utøvere, trenere og ledere går gjennom listen. Det er viktig å huske at hvis det er behov for medisinsk behandling må det undersøkes om det er behov for medisinsk fritak. Utøvere som konkurrerer tnternasjonale må også søke om internasjonalt fritak.

Ren Utøver

Norges Kampsportforbund oppfordrer støtteapparat og utøvere som skal konkurrere regionalt, nasjonalt og internasjonalt i 2020, og som enda ikke har tatt «Ren Utøver» til å gjøre dette. Det er et krav at alle landslagsutøvere og utøvere som skal representere Norge må ha fullført «Ren Utøver»-programmet. «Ren Utøver» er et e-læringsprogram for idrettsutøvere og støtteapparat, oppdatert i henhold til antidopingregelverk gjeldende fra 1. januar 2015. Gjennom sju korte opplæringsmoduler på tre til fire minutter, vil du lære det viktigste innen antidoping. Les mer om Ren Utøver her.

Rent Idrettslag

Norges Kampsportforbund oppfordrer alle klubber til å registrere seg som Rent Idrettslag. Rent Idrettslag er et nettbasert verktøy som gir klubben muligheten til å sette opp mål og tiltak for forebyggende arbeid. Klubber som skal arrangere nasjonale eller regionale konkurranser skal være Rene idrettslag. Du finner informasjon Rent Idrettslag her.

Rent Senter

Forbundet oppfordrer alle som er på landslag, rekrutteringslag eller under kontrollert utvikling til å trene på Rent Senter hvis de skal trene på et treningssenter. Rent Senter betyr at senteret har et forebyggende antidopingprogram på kompetanseheving, informasjon og muligheter for dopingkontroll.   Her finner du oversikt over alle treningssentre som har status som Rent Senter.