Norske juniorer til EM i karate

Publisert 10.02.2015
Redigert 27.07.2015

Det ble dessverre ingen medaljer under junior-EM, og de fire norske deltakerne møtte hard motstand på matten.

Adrian Lopez fra Sarpsborg Karateklubb tapte sin første kamp 1-0 mot Hellas da han var i aksjon fredag 6.februar. Grekeren kom til semifinale, men tapte den 9-0 mot Tjekkia. Dermed var Adrian ute av konkurransen. Ronja Ek fra Mizuchi Karateklubb tapte også sin første kamp mot Tyrkia 8-0 fredag. Tyrkeren tapte mot en italiener i kvartfinalen, som resulterte i at Ronja også var ute av gamet.

Både Daniel Cho Johnsen fra Sentrum Karateklubb og Ole Christian Hansen fra Sarpsborg Karateklubb møtte England i sin første kamp lørdag 7.februar. Det ble dessverre begges eneste kamp, ettersom det ble tap for begge to. Daniel 3-0 og Ole 2-0. Begge de norske guttene hadde gode kamper, men det holdt ikke mot engelskmennene. I sine neste kamper ble også engelskmennene slått, og det ble flere sjanser for de norske.

Ingen fulltreffer denne gangen, men vi ønsker lykke til videre med treningen!

___________________________________________________

Det norske laget har ankommet Zürich etter å ha hatt precamp i Birmingham siden forrige helg. Det er totalt 921 deltakere fra 48 land representert i mesterskapet.

Alle de norske utøverne er i god stemning, bra form og ser frem til stevnet.

Juniorene Ole Christian Hansen og Daniel Cho Johnsen skal gå på lørdag. Begge møter England i første kamp, så dette blir spennende!

Vedlagt ligger fredagens trekningsliste.

Lykke til!

____________________________________________________

Karateutøverne har ikke ligget på latsiden etter jul og er i full gang med forberedelsene til sesongens mesterskap. Utøverne er tatt ut til å representere Norge i EM som finner sted i Zürich i Sveits, 6.-8.februar.

Oppkjøringen til junior-EM gjør de fire utøverne like godt i Birmingham, hjembyen til landslagstrener Wayne Otto. Allerede fredag 30.januar drar utøverne ut av Norge for å få den beste oppfølgingen. Treningene foregår blant annet i et gammelt kirkebygg som er gjort om til treningsområde.

Forrige norske medalje i et junior-EM tok Åsmund Slettevold i 2013, da han sikret seg bronsen etter gode prestasjoner på matta. Også årets deltakere har gode muligheter til å prestere godt i mesterskapet, med god oppfølging fra klubber, landslagsledelse og forbund.

Norske deltakere EM i karate for juniorer:
Ole Christian Hansen, Sarpsborg Karateklubb, junior -68 kg
Adrian Lopez, Sarpsborg Karateklubb, cadet -70 kg
Daniel Cho Johnsen, Sentrum Karateklubb, junior -61 kg
Ronja Ek, Mizuchi Karateklubb, cadet -47 kg

Vi ønsker lykke til med oppkjøringen og mesterskapet!