EM uten medaljer

Publisert 06.12.2017
Redigert 09.07.2018

Denne helgen ble taekwondo-EM for de olympiske vektklassene arrangert i Sofia, Bulgaria. Norge stilte med Marie Magnus fra Keum Gang Taekwondo Nesttun i klassen kvinner – 57 kg og brødrene Victor og John Asp fra Grorud Taekwondo Klubb i klassen -80 kg.

– De norske utøverne reiste til Sofia med en klar målsetting om å ta enda et skritt nærmere de aller beste i verden. Nivået på europeiske taekwondo-utøvere blir stadig høyere, og Norges Kampsportforbund jobber målbevisst med å være en del av utviklingen av denne idretten i Europa, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Slått ut i kvartfinalen

Målsettingen var at flere av de norske utøverne skulle være med å kjempe om EM-medaljer i år. Dette gikk dessverre ikke – beste norske utøver var John Asp, som kom til kvartfinalen, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

EM skulle opprinnelig arrangeres i september, og vi hadde derfor lagt opp trening og konkurranse slik at utøverne skulle kunne konkurrere om medaljer. Dessverre ble mesterskapet flyttet til det siste stevnet for sesongen i desember.

– Dette førte at vi fikk ikke den oppkjøringen som vi hadde planlagt, og at flere av utøverne måtte stå over på grunn av skader. Richard Ordemann sto også over for å forberede seg til Grand Slam som arrangeres i julen. Norge stilte derfor kun med tre utøvere. Victor Asp, som vant bronse i Kina Open i november, ble skadet og fikk ikke trent for fullt før EM. Han tapte den første kampen mot en dyktig utøver fra Tyrkia. Broren John Asp vant to kamper, men tapte kvartfinalen mot polsk motstand. Marie Magnus tapte sin første kamp, forklarer Jacobsen.

 

 

Trekning dag 1

Trekning dag 2