Norsk taekwondosuksess i USA

Publisert 06.02.2017
Redigert 09.07.2018

Det ble en helnorsk finale i US Open i taekwondo i klassen -80 kg. Det norske taekwondolandslaget imponerte stort i US Open ved å vinne gull og sølv, samt at trener Dave Cook ble kåret til stevnets beste coach.

Taekwondolandslaget stilte med tre utøvere i USA og to av disse kjempet seg helt frem til finalen i OL-klassen herrer -80 kg. Etter å ha vunnet fire kamper hver, møtte Richard Ordemann (Tøyen Taekwondo Klubb) landslagskamerat John Asp (Grorud Taekwondo Klubb) i finalen. Her måtte John Asp se seg slått med 8-4, men med gull og sølv i US Open sikret begge to viktige rankingpoeng på veien mot OL i Tokyo 2020.

Marie Magnus (Keum Gang Taekwondo – Nesttun) som også er del av fulltidslandslaget vant sin første kamp i klassen kvinner -57 kg, men tapte neste kamp.

Stevnet som arrangeres i Las Vegas er et av de mest prestisjefylte i verden og det deltar totalt 2400 utøvere.

Torsdag vant Victor Asp fra Grorud Taekwondo klubb og Randi Dyngeland fra Keum Gang Nesttun, som er del av «bro-prosjektet» i Norges Kampsportforbund, henholdsvis sølv og bronse.

-Dette er ingen tilfeldighet. Taekwondo har over lengre tid arbeidet systematisk med utvikling i samarbeid med Olympiatoppen. Til OL i Rio klarte en norsk taekwondoutøver å kvalifisere seg og for neste OL er målsettingen medaljer. Resultatet i USA er et bevis på at det norske lager er på rett vei, sier sportssjef i NKF, Dag Jacobsen.

Sportssjefen kan også fortelle at det heller ikke er noen tilfeldighet at Dr. Dave Cook ble kåret til stevnets beste coach. Cook forlot en professorstilling i England i 2013 og kom til Norge for å trene landslaget i taekwondo på fulltid og utviklingen har vært enorm. I 2016 tok laget hele 26 internasjonale medaljer, en stor økning fra 2014.

Neste stevne for landslaget er Tyrkia Open som arrangeres i Belek kommende helg.

Landslagstrener Dave Cook (t.h) fikk prisen for beste coach under US Open.