Norsk karate-deltakelse i Deaflympics 2022

Publisert 23.03.2022

Pressemelding
Det neste Deaflympics arrangeres fra 28. april-15. mai i Caxias do Sul, Brasil. Blant de 21 idrettene på programmet finner vi både karate og taekwondo. Kumite-utøver Ali Reza Houshyar fra Tiger Karateklubb var eneste norske kampsportutøver som søkte om deltakelse og har nå blitt offisielt tatt ut til lekene.

Ukentlig trening med landslagstreneren

– Dette er en unik mulighet for Houshyar til å representere kampsportutøvere som har nedsatt hørselsevne i Norge, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund. Han sier videre at nå som Houshyar har blitt tatt ut av NIF kan dette være med på å øke kampsport-interessen for utøvere med annen nedsatt funksjonsevne og at det kan gi et nasjonalt løft for para-kampsport.

Ali Reza Houshyar som deltar i herrenes -67 kg-klasse har blitt fulgt opp av klubbkamerat og tidligere landslagsutøver, Steffen Larsen, som har gitt han svært gode skussmål og lagt frem en inngående speider-rapport på hvilket nivå som eventuelt møter ham. Under lekene i Brasil er det landslagstrener i karate Wayne Otto som er satt opp til å være Houshyars coach. De trener nå sammen to ganger i uken på kampsportforbundets landslagssenter ved Skullerud i Oslo.

Uttatt av idrettsstyret

Aktuelle utøvere og trenere er nå innkalt til informasjonsmøte med NIF hos Olympiatoppen 30. mars. Under møtet vil man også få vite mer om hva som kreves av de norske representantene og hva de kan forvente å møte når de deltar i et stort multisport-arrangement.

Les mer om karate i døve-OL her:
Deaflympics 2022: Karate regulations