Norsk gull og sølv i Kung Fu EM

Publisert 13.11.2022

Pressemelding
Helgen 12-13. november ble EM i tradisjonell kung fu arrangert i den greske byen Loutraki. Milos Joksimovic (24) fra Oslo Wushuklubb bemerket seg med gull og sølv i mesterskapet som teller 500 utøvere fra 18 nasjoner.

Joksimovic har vunnet en rekke medaljer i EM-sammenheng, siden hans første juniorgull under EM i 2014. Lørdagens gullmedalje i klassen for tradisjonelle sverd (traditional jianshu) er hans første gull i senior-EM.

Det ble sølv til britiske Camron Tsang og bronse til latviske Aleksandrs Gorskis i klassen.

Resultater male traditional jianshu senior.

Imponerende sølv

På søndag fulgte Milos også opp med en sterk sølvmedalje i klassen for nordlige tradisjonelle håndformer, kun slått av det greske hjemmehåpet Konstantinos Papaefthimiou. Ungarske Zoltan Szatai tok bronse.

Resultater male traditional northern hand forms senior.

– Han har jobbet veldig hardt og hatt fokus på alle aspekter av treningen opp mot mesterskapet. Jeg er veldig glad for å se at valgene vi har gjort og arbeidet han har lagt ned har vist seg i helgens resultater, sier landslagstrener for wushu i Norges Kampsportforbund, Sofie R. S. Nielsen.

Flere medaljesjanser

Det tradisjonelle kung fu EM er nå over, men de neste to dagene arrangeres det i samme arena europamesterskap i moderne wushu.

Moderne wushu er sportsdisiplinen innen kinesisk kampsport, og er den IOC-anerkjente idretten, som bl. a. er inkludert på programmet i ungdoms-OL. Moderne sports-wushu bygger på de tradisjonelle Kung Fu-grenene som hadde sitt EM i helgen, men er standardisert for konkurranser på toppnivå.

Joksimovic stiller i klassen for moderne sverdform (male jianshu), som går av stabelen mandag 14. november kl. 16:00 lokal tid. Startliste og live score.

Landslagstreneren er spent på det som kommer:

– Vi ser frem til neste gren med spenning!