Norge imponerte i Moskva

Publisert 22.02.2016

Det ble gull, to sølv og tre bronsemedaljer til Norge i det prestisjefylte Moscow Wushu Stars som ble arrangert i Moskva i helgen. Konkurransen er Europas største åpne mesterskap i kinesisk kampsport (wushu/kung fu) med hele 700 utøvere fra 17 nasjoner.

Landslagstrener Kim Gibson er meget imponert over prestasjonen til norske utøverne.

– Dette lover godt med tanke på EM som skal arrangeres i samme hallen i mai, sier Kim Gibson, som er imponert over det nye anlegget som Wushu har fått i Moskva.

Anlegget på 20.000 kvm er spesialbygget for wushu. Anlegget inneholder en stor sal, en rekke mindre treningshaller, og har en egen hotellavdeling.

Milos Joksimovic (17) fra Oslo Wushu klubb som ble europamester i 2014 vant gull i klassen indre stiler, sølv i klassen daoshu (sabel) og bronse i klassen changquan. Alt i klassen junior 15-17 år. Milos skulle også ha konkurrert på søndag, men måtte trekke seg på grunn av influensa.

Malena Marisei (13) fra Oslo Wushu klubb vant sølv i klassen wudang håndsform og bronse i klassen soft weapons. Hun vant også bronse i klassen chanquan tradisjonell håndform. Alt i klassen kadett 12-14 år.

Andre resultater
August Benestad (15) fra Oslo Wushuklubb konkurrerte i Sanda junior herrer -80 kilo, men tapte i de innledende kampene.