Mentorprogrammet er i gang

Publisert 05.10.2018

Victoria Valner fra Christiania Taekwon-Do klubb deltar i mentorprogram for unge ledertalenter og har vært med på sin første samling. 

I september ble første samling i mentorprogrammet gjennomført. Den første samlingen handlet om menteene som person og hvilke styrker de har.

– Vi fikk verktøy som vi kan bruke til å gjøre oss til den beste lederen vi kan bli, sier en fornøyd Victoria.

Som det så fint ble sagt på kurset;

Hvis du ikke starter med deg selv, er det det samme som å innrømme at ditt lederskapet ikke har betydning, og du er dermed overflødig.

Samarbeidet med mentor ble også startet opp. Vår deltaker har fått Anita Rapp-Ødegaard som sin mentor. Rapp-Ødegaard er daglig leder i samarbeidsprogrammet Sunn Idrett og har hatt en rekke verv innenfor idretten i tillegg til å ha vært landslagsspiller i fotball. Victoria er svært glad for å ha fått Anita som sin mentor

– Jeg har fått en utrolig god kjemi med mentoren min og er imponert over hvor godt de har klart å matche mentor og mentee.

Lederkurs for unge – en god start

Victoria som nå er leder av NKFs ungdomskomité kan fortelle at det hun har lært på forbundets lederkurs var nyttig å ha i bagasjen da hun kom på mentorsamling. Deltakerne skal blant annet lages en handlingsplan og gjennomføre den, noe hun alt har erfaring med fra lederkurs for unge.

– Også å sette smarte mål ble gjennomgått. Å ha sett og jobbet med dette fra før har gjort at jeg føler meg godt rustet for arbeidet jeg nå gjør med mentoren min, sier den ivrige 18-åringen.

– Jeg er veldig takknemlig over den kunnskapen NKF har gitt meg på forhånd og for denne utrolige muligheten, sier hun før hun avslutter med et annet sitat hun bet seg merke i under mentorsamlingen

Leaders become great, not because of their power, but because of their ability to empower others

Anita og Victoria merket raskt at de var en god match som mentor og mentee. Foto: Alexander Eriksson/Norges idrettsforbund