Landslagsutøvere til universiaden

Publisert 26.06.2015
Redigert 27.07.2015

Både i kamp og mønster stiller Norge med deltakere under taekwondodelen av Universiaden som arrangeres i Korea 3.-14.juli. Det verdensomspennende multisportarrangementet er som et OL for studenter og trekker til seg mange talentfulle unge utøvere.

Årets utgave av Universiaden avholdes i Gwangju, Sør-Korea. Korea anses som taekwondoens hjemland, og taekwondoforventes å bli en av hovedattraksjonene under årets leker. Totalt deltar over 12.000 idrettsutøvere i arrangementet som er et slags OL for studenter. Deltakerne bor i en utøverlandsby og får på denne måten oppleve den olympiske ånden.
Universiaden arrangeres av det internasjonale forbundet for sport ved universiteter annethvert år. Utøvere fra 170 land er representert og det skal konkurreres i 21 sporter i løpet av universitets-lekene.
Kamp
Fra det norske landslaget i taekwondo kamp stiller fire utøvere. De skal i aksjon 9.-12.juli.
Universiaden er et G2-arrangement, som betyr at det gir flere rankingpoeng enn andre stevner for kamputøverne ved en god plassering.
Janike Lai (Nesodden Tae Kwon Do klubb), – 57 kg, konkurrerer 9.juli
Mohammed Elhatri (Tøyen Taekwondo klubb), – 80 kg, konkurrerer 10.juli
Bendik Øyan (Tøyen Taekwondo klubb), – 74 kg, konkurrerer 11.juli
Tina Røe Skaar (Øvre Romerike Budo Senter), – 73 kg, konkurrerer 12.juli.
Laget er godt forberedt, og har gjort oppkjøringen til Universiaden på ulike måter. Janike Lai og Bendik Øyan har deltatt i Berlin Open og her hatt fullt fokus på spesielle teknikker, target competitions. Mohammed Elhatri er i Universiaden tilbake i sin vanlige vektklasse (-80 kg) etter å ha konkurrert i klassen – 87 kg under VM tidligere i vår. For Tina Røe Skaar blir Universiaden årets fjerde store mesterskap, sist European Games i juni. Skaar tok medalje under EM for OL-klasser, og får nå sjansen til å kjempe om enda en medalje.
Mønster
Mønsterutøverne Joachim Wien (Hwa Rang Team Drammen) og Nikoline Rui (Hamar Taekwondo klubb) skal delta i Universiaden. I mønsterkonkurranswn er det kun en individuell klasse for herre og en for kvinner. Ifølge landslagstrener Thomas Jensen er målet medalje til Joachim Wien og finaleplass til Nikoline Rui. For å komme til finalen må en være blant de 8 beste.
Nikoline Rui bor for tiden i Gwangju, Korea som er vertsbyen til lekene. Der studerer hun og trener taekwondo mønster. Konkurransen går i en hall hun trener i til daglig, og er på en måte hennes hjemmebane. Begge de norske utøverne skal gå 7.juli.