Kung fu i Bygdøhus

Publisert 14.11.2016
Redigert 15.11.2016

Lørdag 12. november var det duket for internasjonal konkurranse da Oslo Open i wushu – altså kung fu – ble arrangert på Bygdøhus i Oslo. Dit kom både VM- og EM-medaljører.

Utøvere fra åtte nasjoner deltok under helgens konkurranse i taolu og i sanda. Sveits ble kåret til beste nasjon under konkurransen, og sveitsiske Kelly Sharman ble utropt som stevnets beste juniorutøver. På seniorsiden var det nederlenderen Arlain Geraedts som tok tittelen som beste utøver.

Også de norske deltakerne presterte godt under det åpne internasjonale stevnet. Miree Abrahamsen (Bergen Wushu klubb) imponerte og vant to gull- og en sølvmedalje. Øyvind Garau (Oslo Wushu klubb) vant gull i klassen beginner forms. Bendik Øyan (Ryen kampsportklubb) som tidligere var del av fulltidslandslaget i taekwondo vant gull i sandaklassen -85 kilo.

For alle resultater fra Oslo Wushu Open, se NTB Info.

____________________________________________________________________

Foto: Raimon Bjørndalen

Foto: Raimon Bjørndalen

_____________________________________________________________________

Det er Norges Kampsportforbund og Oslo Wushu Klubb som arrangerer det åpne stevnet hvor 60 utøvere fra åtte nasjoner deltar. Flere av utøverne har medaljer fra VM og EM, og man kan derfor vente seg en dag med mange gode prestasjoner.

Det vil bli konkurranser i taolu som er en oppvisningskonkurranse, og dermed meget severdig, selv for de som ikke kjenner wushu fra før. Konkurrentene deltar med mange ulike stilarter. Også tai ji og ulike våpenformer er representert. Det vil også være kamp, når kategorien sanshou begynner litt senere på dagen.

En god anledning

I Norge er det for tiden ikke avholdt mange stevner, denne lørdagen på Bygdøhus, er derfor en sjeldent god anledning til å få med seg noen høydepunkter. Det er mange gode grunner for publikum til å komme til Bydøhus. For det første har en muligheten til å bli kjent med denne spennende kampsporten som har alt fra det filosofiske aspektet til det helt spektakulære som akrobatikk og kompliserte hopp. På grunn av de fargerike draktene, og noen av våpnene, er konkurranse i wushu showpreget og meget stramt koreografert.

På stevnet på Bygdøy deltar flere profiler, blant annet:

Britt Miree Abrahamsen fra Arendal (konkurrerer for Bergen Wushu klubb). I oktober vant hun medaljer i VM, og i april vant hun 3 EM-gull.

Svetlana Negashova fra Oslo wushu klubb vant i april medaljer i EM.

Bendik Øyan fra Ryen kampsportklubb har tidligere vært på fulltidslaget i taekwondo og skal nå prøve seg i sanda.

Sonia Grindeanu fra Romania er mange ganger Europamester i Taiji,

Tang Shaobo og Erlin Gaeredts fra Nederland har EM-medaljer i Wushu Taolu.

I sanda har vi fått en skikkelig superstjerne fra Spania – Esteban Gimenez som har flere EM-medaljer.

Program :
Taolu begynner kl 9.30
Sanshou/sanda begynner kl 15.00