Klubbpakken for fysisk trening: – Tilpasset kampsportutøvere

Publisert 24.02.2021

Sportsavdelingen i Norges Kampsportforbund har nylig utarbeidet en gratis klubbpakke for fysisk trening, som er skreddersydd klubber og utøvere som ønsker å konkurrere på nasjonalt og nordisk nivå. Gjennom dette verktøyet får man innsikt i hvordan man kan utvikle seg til en «24-timers utøver», innlæring av fysisk trening, treningsmetoder, programmer, periodisering og ernæring.

Ansvarlig for klubbpakken for fysisk trening er talentuviklingskonsulent Andreas Suoranta.

Spesifikk for kampsport

Klubbpakken fokuserer på fysisk trening som er spesifikk for kampsport, da det er viktig at alle med ambisjoner prioriterer fysisk trening i tillegg til teknikktrening. Innholdet er tilpasset alle utøvere av kampsport.

Pakken er gratis og kan tas i bruk av alle klubber. Den vil også inneholde videoer om mental forberedelse før stevner. Alle treningsprogrammer vil være tilgjengelig på nett for alle de som tar i bruk pakken.

– I første omgang vil klubbpakken for fysisk trening rulles ut digitalt: Klubber, regioner eller kretser kan bestille et infomøte om pakka, og får på dette møtet en introduksjon rundt bruken av innholdet, samt veien videre for utøverne. Jeg vil også, så snart koronasituasjonen tillater det, reise rundt i Norge. I den forbindelse vil de største regionene prioriteres, for å kunne følge opp de klubbene og utøverne som allerede har tatt verktøyet i bruk, opplyser Suoranta.

Tilgjengelig fra mars

Klubber kan bestille informasjonsmøte og introduksjon til klubbpakken allerede nå. Informasjonsmøtene vil i første omgang foregå online og vil starte i mars.

Alle klubber som ønsker å ta dette verktøyet i bruk oppfordres til å melde sin interesse snarest mulig. Vi oppfordrer også klubber til å slå seg sammen i bestilling av introkurs, slik at flest mulig kan få tilgang til pakken snarest mulig.

Ved interesse kan klubber kontakte talentutviklingskonsulent Suoranta på epost: andreas.suoranta@kampsport.no