Klart for kampsport-helg: Norske landslagsutøvere i karate og taekwondo møter verdenseliten

Publisert 06.06.2019

De norske landslagene i taekwondo og karate satser målrettet mot OL i Tokyo i 2020. De kommende dagene kan utøvere på begge landslag kapre viktige ranking-poeng når det for første gang i historien arrangeres elitestevner for taekwondo og karate samme helg.

Verdens beste karate-utøvere skal møtes i Premier League-stevne i Shanghai, mens taekwondo holder sitt Grand Prix-stevne i Roma. For første gang utvides Grand Prix med taekwondo mønster, som har blitt en populær konkurranseform.

Viktig forberedelse til European Games

Bettina Alstadsæther, her under forrige European Games, er en av utøverne som skal konkurrere i Shanghai. Foto: Martin Hafsahl, Olympiatoppen

Karate arrangerer syv Premie League-konkurranser årlig. Premier League-stevnene er kun åpne for de 64 beste i verden innenfor hver vektklasse. Konkurransen starter med innledende kamper på fredag og lørdag, mens alle finaler arrangeres søndag. Vinnerne får pengepremier og viktige ranking-poeng frem mot OL neste år.

– Norge har kun fem utøvere med høy nok ranking til å delta i Premier League-stevner. Lotte Andersen fra Stavanger er dessverre skadet, og Norge deltar derfor med fire utøvere i Shanghai. Med fire utøvere er Norge allikevel den største nordiske nasjonen på dette stevnet: Danmark deltar med én utøver, Sverige med to utøvere, mens Finland stiller med tre utøvere, forteller Dag Jacobsen, Sportssjef i Norges Kampsportforbund.

En av de norske utøverne er Bettina Alstadsæther, som deltar som en oppkjøring til European Games i slutten av juni. European Games, som denne gangen arrangeres i Minsk, er sommer-OL for Europa. Vinner Bettina Alstadsæther i Minsk er hun direkte kvalifisert til sommer-OL i Tokyo. Alstadsæther håper derfor å ta med seg både ranking-poeng og formtopp fra stevnet i Shanghai.

Norske utøvere i Premier League-karate i Shanghai:

Bettina Alstadsæther, Stavanger Karate Klubb (-61 kg)
Andrine Hilton, Tiger Karateklubb (-68 kg)
Adrian Federico Salas Lopez , Sarpsborg Karate Klubb (-84 kg)
Ismail Bellemkhannate, Mizuchi Karate Klubb (+84 kg)

Kjemper for OL-plassen

Mens karate-utøverne skal gjøre opp i Shanghai, arrangerer det internasjonale taekwondo-forbundet det første av årets fire Grand Prix-stevner i Roma. Totalt deltar 255 utøvere fra 53 land i dette stevnet. Norges taekwondo-landslag består for øyeblikket av seks utøvere, og tre av disse har i dag høy nok ranking til å delta i Grand Prix-stevner.

– Stevnet er viktig for alle de norske utøverne, da alle satser knallhardt frem mot Tokyo. Én av våre utøvere, Richard André Ordemann, er nå ranket på 4. plass i verden, og klarer han å beholde denne rankingen ut året er han kvalifisert til OL. Det blir derfor svært spennende å følge han og resten av den norske troppen i Roma denne helgen. Akkurat dette Grand Prix-stevnet vil bli ekstra spesielt, da deler av premieseremonien skal avholdes i selveste Colosseum, sier Jacobsen.

Norske utøvere i Grand Prix-taekwondo i Roma:

Marie Magnus, Keum Gang Nesttun (-57 kg)
John Asp, Grorud Taekwondo klubb (-80 kg)
Richard Andre Ordemann, Tøyen Taekwondo klubb (-80 kg)

Marie Magnus skal konkurrere på lørdag, mens John Asp og Richard André Ordemann skal konkurrere søndag.

Grand Prix sendes live på World Taekwondos nettsider