Kim Gibson ansatt som landslagstrener i wushu

Publisert 26.01.2016

Norges Kampsportforbund har ansatt Kim Gibson (28) som ny landslagstrener i Wushu.

Kim Gibson er Norges mestvinnende wushuutøver med mange internasjonale medaljer. Han har deltatt i flere EM og VM, og vunnet EM-bronse og tatt en rekke topp 10-plasseringer, samt medaljer i tradisjonelle verdensmesterskap. Wushu er med sine 180 millioner utøvere i Kina, og 45 millioner utenfor Kina, kanskje verdens største kampsport. 

Erfaring fra inn- og utland

Gibson er grunnlegger og trener i Oslo Wushuklubb, men har også en imponerende historie som fysisk trener for toppidrettsutøvere i Norge, Kina, Sverige, Storbritannia og USA gjennom jobb, studier og trainee-program.

– Norges Kampsportforbund har som målsetning at det skal etableres og utvikles et landslag som kan kjempe om medaljer i internasjonale mesterskap, sier sportssjef i forbundet, Dag Jacobsen.
Han forteller at dette vil være mulig med Gibsons kompetanse og konkurranseerfaring. I tillegg har Norges Kampsportforbund et samarbeid med Kina innen kampsport. Kina er opprinnelseslandet og ledende innen wushu. 

I tillegg til både utdanning og erfaring fra utlandet, kjenner Gibson godt til den norske idrettsmodellen etter å ha jobbet i eliteserien i ishockey. Med sitt fokus på å skape langsiktige planer for unge utøvere som sørger for god progresjon, har 28-åringen sørget for at flere wushuutøvere fra Oslo har oppnådd flere sterke resultater internasjonalt. Nå skal han bruke sin kunnskap i et landslag. 

Treningssamling i Sverige

Allerede til helgen reiser Gibson med laget til Stockholm for treningssamling 

Riksleir i Stockholm med internasjonale topptrenere er en flott anledning for våre utøvere til å trene på et høyt nivå samtidig som vi formaliserer samarbeidet med det svenske landslaget. Spesielt for utøverne som konkurrerer i sanda blir det viktig med et svensk samarbeid som gir økt kompetanse og flere sparringspartnere for våre utøvere, sier den nye landslagstreneren.