Kampen om rankingpoengene i gang for alvor

Publisert 16.02.2018
Redigert 09.07.2018

Denne helgen møter fire av våre fremste karate-utøvere verdenseliten i Dubai, når Premier League-sirkuset inntar emiratbyen. Andrine Hilton og Ismail Bellemkhannate fra fulltidslandslaget og Bettina Alstadsæther og Lotte Andersen fra Stavanger Karate Klubb representerer Norge.

Premier League er det internasjonale karateforbundets eliteserie, og man må være ranket blant de 50 beste i verden for å kunne delta. Det første Premier League-stevnet i 2018 ble avholdt i Paris i januar, og her ble Andrine Hilton beste norske utøvere når hun slåss seg helt frem til bronsefinalen. Totalt skal det avholdes sju Premier League-stevner i løpet av året.

Gleder seg til å gå kamp

De fire norske utøverne ankommer Dubai fra Serie-A-stevne i Spania. Selv om ingen av de norske utøverne tok medaljer i Spania gleder troppen seg fortsatt til å møte verdens beste utøvere til helgen.

– Etter Serie A-stevnet 10.-11. februar satt jeg igjen med litt delte følelser. Jeg vant første kamp mot Tyrkia. I neste kamp møtte jeg USA i en jevn kamp, som gikk til dommeravgjørelse, hvor jeg tapte. Jeg møtte en veldig god utøver i første runde, og er fornøyd med at jeg kom meg videre derfra. Totalt sett funket noe bra, mens andre ting er det viktig at jeg jobber litt med nå før helgen. I Dubai blir det enda høyere nivå på alle utøverne, så jeg er veldig spent, men jeg gleder meg også til å gå kamp, sier Hilton.

Snur kampene i sluttsekundene

Også Ismail Bellemkhannate ser frem til turneringen i Dubai etter en bra start på 2018, som inkluderer bronse i junior-EM i Russland for få uker siden.

– I stevnet i Spania forrige helg var det viktig å vinne så mange kamper så mulig med tanke på rankingpoeng. Jeg slo Frankrike og Italia i mine to første runder, før jeg i 3. runde tapte for Saudi Arabia, en god utøver som senere tok bronsemedalje. Det viktige med prestasjonene i Spania var at jeg viste at jeg ikke er villig til å gi opp før siste sekund: Jeg gikk fra å ligge under i mine to første kamper til å vinne i sluttsekundene begge ganger. Jeg er fornøyd med dette, og håper på å fortsette denne utviklingen i Dubai nå til helgen.

Finalene sendes live

Totalt skal 600 utøvere konkurrere i Al Wasl Club Sports Hall i løpet av helgen. Konkurransene starter fredag, og finalene går av stabelen på søndag. Finalene sendes LIVE på karateworld.tv.

Alle norske utøvere går sine innledende kamper lørdag. Utøverne konkurrerer i følgende klasser:

  • Andrine Hilton: – 68 kg
  • Ismail Bellemkhannate: +84 kg
  • Bettina Alstadsæther: – 61 kg
  • Lotte Andersen + 68 kg