Jubilant i kamp

Publisert 06.12.2016

Konsernleder i Franzefoss, Truls Markussen, fylte tidligere denne måneden 40 år og ble i den anledning overrasket av sine kollegaer i Franzefoss ved å uvitende bli brakt til Rykkinnhallen, der han møtte landslaget i karate for trening og kamp.  

Markussen hadde ingen anelse om at han skulle møte Norges beste karateutøvere og en tidligere verdensmester i karate, briten Wayne Otto, som nå er trener for det norske landslaget. Etter en innføring i karate og trening med Otto møtte Markussen karateutøver Tommy Kamhaug til kamp. Kamhaug fikk denne høsten plass på det nyoppstartede fulltidslaget i karate sammen med Ismail Bellemkhanate og Gitte Brunstad. For landslagsutøverne er det store målet OL i Tokyo 2020, der karate for første gang er på OL-programmet.

Bærumsmannen Markussen fikk med andre ord noe å bryne seg på da han uten forvarsel måtte inn på matten på jubileumsdagen. Franzefoss er Norges Kampsportforbunds samarbeidspartnere på veien mot OL i 2020, og kollegaene ville gjerne få la Markussen kjenne på kroppen hvilke krefter som er i sving hos de norske håpene. Ikke rart han ble litt usikker

– Jeg ble overrasket og veldig engstelig, fordi det var noe nytt og noe som var ute av min kontroll. Men det var veldig gøy, og det er hyggelig at kollegaer og samarbeidspartnere ordnet dette for meg, sier Markussen.
– Tok kanskje litt få sjanser

Markussens eldste sønn hans driver med karate og derfor hadde jubilanten litt kjennskap til sporten fra før av. Det var til særlig hjelp i møte med en av landets beste ifølge han selv

– Jeg har aldri trent karate før, og det var overraskende hvor slitsomt det var, sier Markussen som med en litt snill dommer klarte et uavgjort resultat på 4-4 ved kampslutt.

I ekstraomgangen satte Kamhaug opp nivået og stakk av med seieren mot den ferske konsernlederen. Kamhaug var likevel imponert over innsatsen til Markussen

– Han gikk bedre enn det jeg trodde han kom til å gjøre. Han hadde god stilling og kontroll på teknikkene sine, men han tok kanskje litt få sjanser, sier landslagsutøveren fra Sarpsborg, som legger til at støtte fra Franzefoss gjør det mulig for han å satse på drømmen om medalje i Tokyo ved å drive med karate på fulltid.

Markussen og Kamhaug i aksjon på matta. Foto: Anja Sønstevold

Markussen og Kamhaug i aksjon på matta. Foto: Anja Sønstevold

En litt annerledes bursdagsfeiring for konsernlederen i Franzefoss. Foto: Anja Sønstevold

En litt annerledes bursdagsfeiring for konsernlederen i Franzefoss. Foto: Anja Sønstevold