Informasjon om NM-uka 2018

Publisert 06.09.2017

I går lanserte Norges idrettsforbund planer om en årlig NM-uke fra og med neste år.

– Planen er å samle norske mesterskap som man kanskje vanligvis ikke ser på TV, slik at disse blir mer synlige og får større flater til å vise seg frem og rekruttere flere utøvere, sier Dag Oliver, prosjektleder i Norges idrettsforbund til NRK.

Konseptet er hentet fra Sverige, hvor man har avviklet SM-veckan de siste seks årene.

Vil vises på NRK

– Dette blir et mini-OL som blir veldig bra TV. Vi ønsker å løfte frem bredden i norsk idrettsliv, sier Egil Sundvor, sportsredaktør i NRK. NRK har vært med på planleggingen av konseptet, og melder på sine nettsider at de også vil dekke NM-finalene.

20 særforbund interesserte

Til nå har 20 særforbund meldt sin interesse for å delta allerede neste år. Ett av særforbundene er Norges Kampsportforbund, men det blir opptil seksjonsstyrene å avgjøre hvorvidt dette kan være aktuelt for de ulike konkurransegrenene.

Mulig deltakelse vil derfor nå i første omgang diskuteres på seksjonsstyremøtene som avholdes i forbindelse med ledersamlingen kommende helg. Administrasjonen vil her fremlegge den informasjonen som nå foreligger, og få styrene og deres respektive stevne/arrangementskomiteer til å vurdere deltakelse i 2018 og/eller 2019.

– Norges Kampsportforbund har fra første stund uttalt at vi er positiv til tiltaket. Det er allikevel svært viktig at vi får nok tid til god planlegging og samarbeid med seksjonene og konkurransemiljøene. Hver seksjon vil behøve en teknisk arrangør i Stavanger i august måned. Det må også mobiliseres deltakelse fra klubbene på seniornivå senest fra nyttår for å sikre god deltakelse, sier Trond Søvik, generalsekretær i Norges Kampsportforbund.