Imponerte i Beijing

Publisert 21.07.2015
Redigert 31.07.2015

Norske wushuutøvere imponerte i Beijing i helgen. Det norske laget vant to gull-, en sølv- og to bronsemedaljer i den store internasjonale konkurransen.

Det norske landslaget i wushu imponerte i en stor internasjonal konkurranse som ble avsluttet i Beijing på mandag hvor det deltok over 2000 utøvere fra 16 nasjoner. Det norske laget vant hele to gull-, en sølv- og to bronsemedaljer.

Kina er opprinnelseslandet til wushu og har over 180 millioner utøvere. I forkant av mesterskapet i Beijing var det norske laget på treningssamling på Sports Universitet i Shanghai som Kampsportforbundet har samarbeidsavtale med. NKF har i flere år arbeidet målbevisst med å utvikle wushu i Norge. Hvert år har landslaget vært på treningssamling i Kina for å trene med de beste i verden.

Trener for laget, Kim Gibson, har selv vært en dyktig internasjonal utøver som vet hva som må til for å kunne prestere. Han har gjort en god jobb med å utvikle utøverne.

I grenen sanda (kamp) imponerte Dat Hong i kvartfinalen mot Kazakhstan. Kampen ble stoppet i andre runde på grunn av nordmannens overlegenhet. Dat tapte dessverre semifinalen mot en tøff fighter fra Beijing. Det endte med bronsemedalje i klassen junior herrer -70 kg. Umit Dølen skulle også ha deltatt i sanda, men ble skadet på treningen i Shanghai.

I grenen taolu ble det medaljer til Norge i flere klasser. Milos Joksimovic og Alex Vu vant med 8.77 poeng gull i klassen showkamp. Kim Gibson vant med 9.3 poeng gull i klassen Xingyiquan (indre stil) som er ny VM-klasse. Milos Joksimovic som ble Europamester i fjor vant med 8.7 poeng sølv i klassen Wudang (håndform). Alex Vu vant med 8.75 poeng bronse i klassen Shaolin (stokkform). Alle utøvere er fra Oslo Wushu Team.