Hold formen ved like ved hjemmetrening!

Publisert 24.03.2020
Redigert 01.04.2020

Norges Kampsportforbund vet at mange utøvere landet over i disse dager savner sine regelmessige treningsøkter med kampsport-venner. For å holde formen ved like og motet oppe håper vi så mange som mulig benytter seg av anledningen til å trene hjemme.

Det at du går glipp av muligheten til å trene i klubben din betyr ikke det at du trenger å sette treningen på stedet hvil. Det er mange muligheter for å holde formen ved like – såfremt du er frisk nok til å trene!

Enten du trener på gulvet hjemme i stua eller ute i hagen – Norges Kampsportforbund har samlet en rekke øvelser som kan gjennomføres uten besøk i klubben eller på treningssenter. Enkelte av øvelsene krever litt plass, og man må være to. Oversikt over hjemmeøvelsene finner du her.

Hold deg skadefri

Husk også å trene for å holde deg skadefri. For å forebygge skader anbefaler vi et besøk på nettsiden skadefri.no.

Skadefri er et prosjekt underlagt Senter for idrettsskadeforskning, og nettsiden skadefri.no er laget for å gjøre kunnskapen om idrettsskader og deres forebygging lett tilgjengelig. Her finner utøvere programmer og øvelser som er skreddersydd for skadeforebygging.

Norges Kampsportforbund er svært stolte over å ha bidratt til prosjektet: Vår fulltidsutøver på taekwondo-landslaget, Marie Magnus, viser på nettsiden og prosjektets app hvordan du som taekwondo-utøver kan holde deg skadefri.

I tillegg til programmer skreddersydd for alle olympiske idretter, finner du på denne nettsiden øvelser som fokuserer på hver enkelt kroppsdel, samt styrkeøvelser som kan gjennomføres hjemme.

PS! Redd for ulykker i forbindelse med hjemmetreningen? Norges Kampsportforbunds medlemsforsikring, samt NIFs barneforsikring, er heldigvis utvidet til også å inkludere hjemmetrening.

God trening!