Hold deg skadefri!

Publisert 10.02.2018
Redigert 12.02.2018

Er du taekwondo-utøver, og interessert i å lære mer om hvordan du kan holde deg skadefri? Eller holder du på med en annen idrett, og er på utkikk etter skreddersydde skadeforebyggingsprogrammer? Da kan du ta en titt på nettsiden skadefri.no.

Skadefri er et prosjekt underlagt Senter for idrettsskadeforskning. Nettsiden skadefri.no er laget for å gjøre kunnskapen om idrettsskader og deres forebygging lett tilgjengelig. Her finner utøvere programmer og øvelser som er skreddersydd for skadeforebygging.

Norges Kampsportforbund er svært stolte over å ha bidratt til prosjektet: Vår fulltidsutøver på taekwondo-landslaget, Marie Magnus, viser på nettsiden og prosjektets app hvordan du som taekwondo-utøver kan holde deg skadefri.

Alle olympiske idretter representert

Etter tre innholdsrike år er vi i mål med å få samtlige av de olympiske sommer- og vinteridrettene representert på Skadefri-websiden og Skadefri-app, sier prosjektleder Kathrin Steffen.

I PyeongChang vil alle OL-deltakerne få utdelt en mobiltelefon fra en av IOCs sponsorer, og på denne mobilen vil selve Get Set appen, den internasjonale Skadefri-appen, være pre-installert.

– Vi er veldig takknemlige for samarbeidet vi har fått til mellom oss på Senter for idrettsskadeforskning, særforbundene og Olympiatoppen. Uten dette samarbeidet og den positiviteten til prosjektet hadde vi aldri kunne lykkes, sier Steffen.

– Norges Kampsportforbund er svært glade for å ha bidratt til prosjektet, og håper at øvelsene og programmene som er utviklet kan bidra til skadefri idrettsglede for taekwondo-utøvere på alle nivåer, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.