Historisk karateutøver

Publisert 17.06.2015
Redigert 28.07.2015

Bettina Alstadsæther fra Stavanger Karate klubb er den første karateutøveren fra Norge som er blitt tatt ut til tidenes første European Games som arrangeres i Baku i Aserbajdsjan 12.-28. juni.

Dessverre ble det ingen medalje på Bettina Alstadsæther i European Games i Baku. Hun ble slått ut i de innledende rundene. Fra Bettinas gruppe kom franske Emily Thouy og spanske Cristina Ferrer Garcia videre til semifinaler. Emily Thouy vant til slutt klassen.

Resultater finnes her: http://www.baku2015.com/karate/event/women-less-than-55kg/groups.html

Selv skriver Alstadsæther følgende på sin Facebookside:

European Games er nå over for meg.. Jeg er ikke spesielt fornøyd med egen presentasjon, men det har vært en ære å representere Norge i disse lekene og sloss med Europas beste. Nå kan det bare gå en vei, til tross resultatene har det vært en fantastisk opplevelse.

17.06.2015 +

Bettina Alstadsæther og coach Morten Alstadsæther i offisielle Baku-klær.

Det å kvalifisere seg til European Games var tøft, kravet var at en måtte være blant de beste i Europamesterskapet som ble arrangert i Istanbul i mai. Bettina Alstadsæther har i flere år trent målbevisst og strukturert, og de siste årene har hun blitt trent av landslagstrener Dr. Wayne Otto, den mestvinnende karateutøveren i verden. Det er altså ingen tilfeldighet at Alstadsæther til slutt ble tatt ut til å representere Norge i Baku.

European Games kan kalles sommer-OL for Europa. Dette nye europeiske sommermesterskapet som skal arrangeres hvert fjerde år er et samarbeid mellom 50 europeiske olympiske komiteer. Over 6000 deltakere fra 20 idretter skal konkurrere i 253 medaljeøvelser i Baku.

Fra Norge deltar 57 utøvere fra 14 ulike idretter. Karate er en OL-idrett og er på programmet i Baku, men er foreløpig ikke på OL- programmet for sommer-OL. Det er mulighet for at karate kan komme med på programmet i Tokyo 2020.

Etter at Stavangerjenta ble tatt ut til European Games har hun deltatt på trenings- og sparringssamlinger i Kroatia, Østerrike og i England hvor hun har trent med noen av de beste utøverne i verden. Håpet er at hun skal kunne være med å kjempe om en medalje i Baku. En medalje til Norge i karate vil også bety mye for karatesatsningen fremover.

Bettina Alstadsæther skal konkurrere i klassen kvinner minus 55 kilo lørdag 13.juni, dagen etter åpningsseremonien. Klassen starter klokken 10:15, semifinalen starter klokken 15:45 og finalen klokken 17:15.

 

Arrangørens hjemmeside: http://www.baku2015.com/
Team Norways Facebookside: https://www.facebook.com/OlympicNOR?fref=ts
Bettina Alstadsæthers Facebookside: https://www.facebook.com/bettinaKarate?fref=ts

 

Vi ønsker Bettina lykke til i Baku!

17.06.2015 ++

 

Relaterte linker