Grand Prix i Roma

Publisert 01.06.2018
Redigert 09.07.2018

Denne helgen skal Richard André Ordemann og John Asp fra taekwondolandslaget delta i Grand Prix i Roma.

Ordemann som er ranket som nummer 16 i verden og han gleder seg til å konkurrere mot verdenstoppen

– Grand Prix i Roma kommer til å bli bra. Jeg har hatt en god periode nå hvor jeg har fått trent bra og forberedt meg godt. Nå er det bare å reise ned og prestere mot de beste i verden, sier Ordemann.

Presterer landslagsutøveren i Roma denne helgen er han ett skritt nærmere OL. 100 poeng skiller Ordemann fra å ligge ranket som topp fem, dersom han er ranket som topp fem i januar 2020 er han garantert en OL-plass. Kun de 31 beste i hver OL-klasse deltar i Grand Prix og sportssjefen kan garantere skyhøyt nivå

– Det kommer til å bli et kjempebra stevne med mye action. For det første er det bare de beste som deltar og for det andre blir GP i Roma det første stevnet som gjennomfører mer publikumsvennlige regler, forteller Dag Jacobsen.

Også lagkamerat Asp kan plukke viktige poeng på veien mot Tokyo, da vinneren i hver av klassene får 40 rankingpoeng. Per i dag er Asp ranket som nummer 38. Romastevnet er det første av fire GP-stevner før finalen som avholdes i Fujairah i november. Begge nordmennene skal gå sine kamper på søndag, og begge konkurrerer i OL-klassen -80 kg.

Vil du se kampene? De sendes live på World Taekwondos sider.

Vi ønsker lykke til!

___________________

Både Asp og Ordemann tapte sin første kamp under Grand Prix, og fikk ikke flere kamper.