Gjenåpning av breddeidretten – Endring av kriterier

Publisert 02.02.2021
Redigert 03.02.2021

I oktober i fjor ble fase 1 av gjenåpningen av breddeidretten innledet. For Norges Kampsportforbund innebar fase 1 en gjenåpning for trening med kontakt for utøvere opptil 25 år. Når det gjelder fase 2 og 3 for gjenåpning har Norges Kampsportforbund nå gjort en endring i de opprinnelige kriteriene i samarbeid med NIF.

Forbundet har åpnet for aldersgruppen 20-25 år i fase 1, da dette er en naturlig forlengelse av breddeidretten for barn og ungdom ved utøvere opp til 19 år.

Satt på vent grunnet smittesituasjonen

De siste månedene har fase 2 og 3 blitt satt på vent, grunnet den uforutsigbare smittesituasjonen, og det er per i dag ikke bestemt når de senere fasene av gjenåpning vil kunne gjennomføres. Når gjenåpningen finner sted, vil kriteriene være som følger:

  • Fase 2: Voksne i aldersgruppen 26-40 år
  • Fase 3: Voksne i aldersgruppen 40+

Opprinnelig var planen å gjenåpne for kvinner over 26 år, og deretter for menn over 26 år, men dette er altså endret.

Det opplyses også at fase 2 og 3 kan bli slått sammen og åpnet for samtidig. Det er dermed mulig at fordelingen på alder for fase 2 og 3 dermed ikke vil få praktiske konsekvenser for våre medlemmer.

Norges Kampsportforbund vil holde alle våre medlemmer informert om gjenåpningen, og videreformidle informasjon fra myndighetene så snart den foreligger.

PS! Vi oppfordrer også alle til å holde seg oppdatert på vår samleside om korona-situasjonen.