Nå kan du søke Franzefoss-stipendet

Publisert 19.02.2018
Redigert 20.02.2018

Franzefoss-stipendet retter seg mot unge talenter og utøvere som utmerker seg på områder som vanligvis får liten oppmerksomhet, og som fortjener ekstra støtte og motivasjon. I fjor fikk to av våre unge lovende karateutøvere stipendet. Dersom du mener at du er den perfekte «Franzefoss-kandidaten» kan du nå søke stipendet.

Unge idrettsutøvere, musikere og talenter innen kultur, teknologi og vitenskap kan søke Franzefoss-stipendet. Grupper kan også søke.

Stipendsummen er kr 10.000 for enkeltutøvere og kr 25.000 for klubber, organisasjoner og lag. Franzefoss deler ut 4-6 stipender i løpet av året.

– Vi ønsker å støtte opp unge utøvere og talenter som kanskje ikke har de største midlene og vi håper at de neste vinnerne av stipendet vil ha like godt utbytte av det som de forrige vinnerne hadde, sier Mona Tønne, markedssjef i Franzefoss.

Se mer om stipendet og intervju med Mona Tønne her:

Forrige stipend

Forrige gang stipendet ble delt ut var under karate-NM i mars 2017. Her vant Nora Benedicte Handelsby (15) fra Sarpsborg Karateklubb i kategorien «kvinnelig utøver». Nora imponerte stort med å ta sølv i junior-VM i november 2017.

I kategorien «mannlig utøver» vant Marienlyst Karateklubbs Sebastian Okamoto Breit. Han satser stort innen kata, oppvisningsformen av karate, og imponerte i likhet med Nora Handelsby under VM i fjor høst, hvor han tok en 9. plass.

I klubbkategorien stakk Sarpsborg Karateklubb av med prisen. Klubben har flere utøvere med i Kampsportforbundets satsingsprogram. Klubben har også en svært dyktig trener som bruker mye ressurser på å følge forbundets opplegg. Sarpsborg Karateklubb ble beste klubb under fjorårets NM med ni gullmedaljer og fire bronsemedaljer.

-Vi er veldig stolte av utøverne som mottok stipendet forrige gang. Dette er utøvere som jobber hardt, er dedikerte og som fortjener litt ekstra støtte. Det blir spennende å se hvem som får denne muligheten nå, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Neste søknadsfrist er 5. april 2018.

Vinnerne offentliggjøres på hjemmesiden til Franzefoss og sosiale medier, og må regne med en viss medieoppmerksomhet.

Les mer og søk Franzefoss-stipendet her.