Franzefoss er med Kampsportforbundet på veien til Tokyo-OL i 2020

Publisert 29.08.2016
Redigert 30.08.2016

Norges Kampsportforbund har etablert et sterkt samarbeid med Franzefoss AS, hvor målet er OL i Tokyo 2020. Gjennom bidrag til landslagene i taekwondo og karates utvikling, blir pukk- og gjenvinningsselskapet del av prosjektet «Sammen mot Tokyo 2020».

For første gang siden 2008, hadde Norges Kampsportforbund en kvalifisert utøver til OL i 2016. Taekwondoutøveren Tina Røe Skaar deltok i lekene i Rio. Det jobbes for øvrig langsiktig, og målet er at det i OL 2020 skal være flere kvalifiserte, både i karate og taekwondo. Det blir første gang begge idrettene er på OL-programmet. Prosjektet Sammen mot Tokyo 2020 innebefatter veien til OL for Kampsportforbundets to landslag, deres støtteapparat og samarbeidspartnere.

Franzefoss AS ønsker å være med på reisen mot Japan, og har i dag inngått en avtale med Norges Kampsportforbund. Gjennom bidrag til landslagsutøverne ønsker Franzefoss å delta på veien mot det store målet; OL-medaljer til norske utøvere i karate og taekwondo. Konsernsjef i Franzefoss, Truls Markussen, forteller at de er fornøyd med å kunne bidra

– Vi opplever Norges Kampsportforbund som en organisasjon med sterkt fokus på holdninger og verdiarbeid, noe vi også anser som viktig og kjenner oss igjen i, blant annet gjennom vårt arbeid mot bærekraftig utvikling, sier Markussen.

Ifølge sportssjef i Norges Kampsportforbund, Dag Jacobsen, er det å ha samarbeidspartnere som tenker langsiktig avgjørende

– Norges Kampsportforbund er veldig fornøyd med å ha Franzefoss i ryggen. For å nå målene for 2020 må det bygges sterke utøvere. For å få dette til trenger vi gode samarbeidspartnere. Franzefoss er de første som blir med på laget, noe vi er veldig stolte av, forteller Jacobsen.

Et fulltidslag i karate skal startes opp i august, etter en lang søknadsprosess for utøverne. Treningene vil foregå i samme lokaler som det eksisterende heltidslaget i taekwondo. Det blir starten på den fire år lange veien til Tokyo-OL i 2020.