European games teakwondo

Publisert 08.06.2015
Redigert 28.07.2015

Tina Skaar fra Øvre Romerike Budosenter og Richard Ordemann fra Tøyen Taekwondoklubb er de første taekwondoutøvere fra Norge som har klart å kvalifisere seg til tidenes første European Games som arrangeres i Baku i Aserbajdsjan 12.-28. juni.

For å kvalifisere seg til deltakelse i taekwondo må en være ranket blant de 14 beste i Europa i sin vektklasse. Tina Skaar og Richard Ordemann tilhører Rio-laget til Kampsportforbundet, som ble etablert etter OL i London. Laget består av utøvere som trener sammen hver dag med den målsettingen at de skal kvalifisere seg til sommer-OL i Rio 2016.

European Games kan kalles sommer-OL for Europa. Dette nye europeiske sommermesterskapet som skal arrangeres hvert fjerde år er et samarbeid mellom 50 europeiske olympiske komiteer. Over 6000 deltakere fra 20 idretter skal konkurrere i 253 medaljeøvelser i Baku. Fra Norge deltar 57 utøvere fra 14 ulike idretter.

Dette året har den daglige treningen som landslagstrener Dr. David Cook gjennomfører med taekwondolandslaget gitt resultater. Tina Skaar og Richard Ordemann har vunnet medaljer i en rekke store internasjonale turneringer og dermed samlet seg tilstrekkelig med poeng, slik at de klarte å kvalifisere seg til European Games. European Games er en viktig arena for taekwondoutøverne, en medalje i Baku gir ekstra rankingpoeng til OL-kvalifiseringen.

Å kvalifisere seg til sommer-OL i Rio er tøff konkurranse for taekwondoutøvere og nåløyet er trangt. Av de 70 millioner utøvere som trener taekwondo i 209 land på verdensbasis er det kun 60 kvinner og 60 menn som kan kvalifisere seg til OL. Det er to måter å kvalifisere seg på, 48 utøvere kan kvalifisere seg via et rankingssystem, mens de siste 72 må kvalifisere seg gjennom sine respektive verdensdelkvalifiseringer. Når det gjelder Europa vil det være en kvalifisering i Istanbul i januar 2016 hvor de som kommer til finalen i sin vektklasse får OL-billett.

Richard Ordemann skal konkurrere i klassen minus 80 kilo torsdag 18. juni. Tina Skaar skal konkurrere i klassen kvinner pluss 67 kilo fredag 19.juni. De innledende kampene starter klokken 09:00, kvartfinaler og semifinaler starter klokken 15:00 og finalene starter klokken 20:00.

Arrangørens hjemmeside: http://www.baku2015.com/
Team Norways Facebookside: https://www.facebook.com/OlympicNOR?fref=ts
Rio-lagets Facebookside: https://www.facebook.com/TKDNORWAYRIO2016?fref=ts

Vi ønsker lykke til!
08.06.2015 +

 

Relaterte artikler

Relaterte linker