Europamestre i mønster par

Publisert 26.06.2015
Redigert 27.07.2015

Taekwondolandslagsutøvere Nina Bansal og Joachim Wien er i dag blitt Europamestre i par. Individuelt tok Joachim Wien bronse.

På EMs første dag har Nina Bansal (Taekwondo Team Heimdal) og Joachim Wien (Hwa Rang Team Drammen) blitt Europeiske mestre i par mønster. De to var sterkere enn alle sine europeiske motstandere under mesterskapet i Beograd, Serbia der de deltok i klassen par under 30 år.

De gikk greit videre fra de innledende rundene og vant over Frankrike i kvartfinalen. I semifinalen møtte de favorittene og VM-medaljørene Spania, men tok seiren og gikk til finalen. Der møtte de sterke Tyrkia, men Nina og Joachim ble for sterke. Totalt var det 17 nasjoner med i klassen.

Gullmedaljene i EM er historiske. For første gang har norske utøvere blitt europas beste i taekwondo mønster. Både Nina og Joachim har jobbet lenge og hard mot dette målet, og viser med dagens prestasjoner at langsiktig målrettet arbeid gir resultater.

Vi gratulerer Europamestrene og landslagstrener Thomas Jensen!

____________________________________________________

På EMs andre dag tok Joachim Wien en sterk indivisuell bronsemedalje i klassen under 30 år. Nina Bansal tok seg til en kvartfinale der hun måtte se seg slått med minst mulig margin.

Dette virker lovende for Universiaden i Gwangju i juli der Joachim stiller i individuell klasse.

Mønster er oppvisningsdelen av taekwondo og resultatene er et bevis på at satsingen Norges Kampsportforbund har gjort på mønster-delen har vært viktig. Forbundet har blant annet etablert både et landslag og et rekrutteringslag og satser også langsiktig på denne delen av taekwondo.

Vi gratulerer!