Ettertraktet taekwondo-landslag

Publisert 06.04.2017

Det norske taekwondo-landslaget er ettertraktet

Denne uken arrangeres det to treningsleirer for det norske landslaget i WTF-taekwondo, en i Norge og en i England. I Norge har herrene besøk av tre utøvere fra det tyrkiske landslaget. Kvinnene har reist til England for å trene med noen av de beste kvinnelige utøverne i verden.

Treningsleiren i Norge blir holdt av landslagstrener Dr. David Cook. Cook har hentet inn de tyrkiske utøverne og Ali Sari, Yunus Sari og Muhammet Sari. De tyrkiske utøverne er brødre, og gode kjenninger av de norske landslagsutøverne Richard André Ordeman og John Asp. Utøverne konkurrerer i samme eller nærliggende vektklasser.

Sari-brødrene er alle ranket høyt på verdensrankingen. Yunus har sølv fra både VM og EM og er ranket som nr. 6 i klassen -80kg. Eldstebror Ali har to bronser fra EM og er ranket som nr. 35 i klassen -87. Yngstebror Muhammet har foreløpig gull og sølv fra EM som junior. Yunus Sari konkurrere i samme klasse som både Richard og John, og har gått mot begge ved flere anledninger.

Det at topputøvere som Sari brødrene ønsker å komme å trene med de norske utøverne beviser hvilken kvalitet og nivå det norske landslaget har. Med flere internasjonale medaljer har Richard og John blitt lagt merke til. Flere ønsker nå å komme til Norge for å trene med dem og landslagstrener Dr. Cook.

Jentene trener med olympisk- og verdensmester

Mens guttene har besøk i Norge, er jentene Marie Magnus og Tina Røe Skaar på treningsleir i Manchester, England. Der trener de med det britiske landslaget. Det britiske landslaget anses for å ha de beste kvinnelige utøverne for øyeblikket. Jade Jones, to ganger olympisk mester og european games vinner, samt verdensmester og OL-bronsevinner Bianca Walkden er to av jentene på det britiske laget. Dette blir den tredje gangen jentene er på treningsleir i England, men den første gangen de reiser alene. Skaar nevner at det er utfordrende å ikke ha treneren sin tilstede, men at hun da får trent på å stole på egne evner. Jentene må klare seg uten trener i en uke, før de kommer tilbake til Norge når de tyrkiske guttene har reist.

Fornøyd sportssjef

– Når vi har som målsetting at vi skal være med å kjempe om medaljer i OL og VM er det viktig at vi trener med de beste i verden, sier sportsjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund. Han påpeker at samlingen med de tyrkiske brødrene og jentene i Manchester en god oppkjøring mot de neste konkurransene. Samlingene er også et viktig ledd av treningsperioden før VM. VM arrangeres i slutten av juni i Sør-Korea.