– Ekstremt gøy og informativt!

Publisert 07.03.2024
Redigert 12.03.2024

Sist helg formet vi noen av morgendagens ledere, da NKF i samarbeid med to andre særforbund inviterte til Lederkurs for ungdom 2024.

26 forventningsfulle ungdom møtte forrige fredag opp på Sørmarka konferansehotell utenfor Oslo, til en tre dager lang skolering i hvordan ledelse gjøres best mulig. For særforbundene handler disse kursene blant annet om å engasjere og inkludere flest mulig så lenge som mulig. Samtidig er det viktig at kunnskap og informasjon ikke samler seg kun hos de eldre, gjennom disse kursene skaper vi nettopp yngre medlemmer med de samme forutsetningene for å være med å forme klubbhverdagen sin. Mange tenker nok i tillegg at dette populære kurset tilbyr kompetanse som også vil gjøre seg godt i arbeidslivet.

God stemning i klasserommet!

Tre dager holdt ikke mer enn akkurat, når hele åtte moduler skulle gjennomgås. Delvis teoretisk, men også i form av praktiske øvelser. Det skal være spennende å lære, og våre dyktige, erfarne og unge kursveiledere har sydd sammen en pakke med intensiv moro som dekker et bredt spekter:

  • Modul 1: Bli kjent
  • Modul 2: Rollemodell
  • Modul 3: Selvbilde, selvtillit og selvfølelse
  • Modul 4: Medlemmet i sentrum
  • Modul 5: Du som ressurs
  • Modul 6: Fra mål til handling
  • Modul 7: Kommunikasjon –
  • Modul 8: Presentasjonsteknikk

Læring gjennom praktiske oppgaver skaper mange morsomme situasjoner!

Det er en givende, men ansvarsfull jobb å lede andre, noe av det viktigste man kan lære bort er å være gode medmennesker. Derfor var det sosiale minst like viktig i helgen, her kunne man bygge nettverk på tvers av idretter og finslipe de sosiale kunnskapene. Kurset er imidlertid ikke over etter tre dager, en digital samling pluss en praktisk øvelse gjenstår før ungdommene er ferdig skolerte. Kathrine Strand Hammond hos NKF forklarer:

De 26 unge ledertalentene, som kom fra 10 ulike idrettslag fordelt på tre særforbund , viste både kreativitet og vilje gjennom et tettpakket program denne helgen. Det som er spesielt spennende og viktig for idrettslagene som melder på sine unge talenter, er at Modul 6 handler om å bestemme seg for et prosjekt.  Dette prosjektet skal kjøres i perioden mellom den første fysiske kurshelgen og den digitale oppfølgingssamlingen som finner sted et par måneder senere. Under utarbeidelse av prosjektet kommer kunnskap og læring fra alle de andre modulene i spill på en praktisk og god måte. Vi gleder oss til å få rapport på gjennomføringen av prosjektene ute i idrettslagene.

På kurs bygger man nettverk og danner nye vennskap.

«Ekstremt gøy og informativt«, var en av mange positive tilbakemeldinger da helgen var over. Også en trener kunne melde om blide og fornøyde utøvere: «Ville bare gi tilbakemelding på at jeg fikk en veldig bra og energisk prosjektpresentasjon av 2 VELDIG gira utøvere i dag. Virker som de har hatt en veldig nyttig og lærerik kurshelg!»

Skal vi tro både bildene samt tilbakemeldingene var helgen en suksess, kanskje er det deg vi ønsker velkommen neste gang?