Deltakerrekord i årets første serie-A-stevne

Publisert 09.02.2018
Redigert 09.07.2018

For de norske karate-utøverne som satser på toppnivå er konkurransesesongen i gang for alvor: Etter årets første Premier League-stevne i Paris, etterfulgt av junior-EM i Russland, inntar karate-eliten Spania, hvor det denne helgen er klart for Serie-A-stevne i Guadalajara.

Flere av de norske utøverne har vist lovende takter i sesongens første stevner. Andrine Farnes Hilton kjempet seg frem til bronsefinale i Premier League-stevnet i januar, mens Ismail Bellemkhannate ankommer Spania med selvtillit i bagasjen etter en svært sterk bronsemedalje i junior-EM i Russland forrige helg. Begge disse utøverne er på fulltidslandslaget.

I tillegg til Andrine Farnes Hilton og Ismail Bellemkhannate skal Tommy Kamhaug og Bettina Alstadsæther konkurrere i Spania. Kamhaug er også en del av fulltidslandslaget. Mens resten av fulltidsutøverne konkurrerte i junior-EM ladet Kamhaug opp med trening i Nitra, Slovakia, og tar med seg godt med overskudd inn i helgens stevne.

Deltakerrekord i årets sportsby

Det er andre gang det avholdes Serie-A stevne i Spania, og valget av arrangørby er ikke tilfeldig: Guadalajara er European Sports City i 2018 – en ære byen har fått for dens gode infrastruktur og arrangørmuligheter når det gjelder sport. – Serie-A stevnet blir også en oppladning til årets senior-EM, som arrangeres i Madrid i november, sier Antonio Moreno Marqueño, president i det spanske karate-forbundet.

Siden karate ble tatt opp på OL-programmet er interessen for deltakelse i internasjonale stevner økende, og totalt er 1354 utøvere påmeldt helgens stevne, noe som er deltakerrekord for både Serie-A og Premier League.

– Det er naturlig at vi også vil se en økning i deltakelse på Serie-A-stevnene, da rankingpoeng fra disse stevnene er nødvendige for å kunne delta i Premier League, som igjen er viktige for å kvalifisere seg til OL, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Jevn kamp mot verdensmesteren

I tillegg til landslagsutøverne stiller Bettina Alstadsæther, Lotte Ørbæk Andersen og Ariana Alic, som alle satser utenfor landslaget.

Bettina Alstadsæther ankommer Spania etter å ha gått en jevn kamp mot verdensmester Giana Lofty fra Egypt under forrige måneds Premier League-stevne i Paris.

– Det var kjekt å måle krefter med verdens beste, men jeg skulle virkelig ønske jeg klarte å holde nivået oppe til siste sekund. Det ble en jevn kamp som jeg i en periode ledet 4-1 mot verdensmesteren Giana Lofty fra Egypt, men endte dessverre med 6-5-tap. Formen føles bra så jeg gleder meg allerede til nye sjanser i i Gudalajara, sier Alstadsæther på sin hjemmeside.

Se finalene LIVE

Alle de norske utøverne går innledende kamper lørdag.

Finalene kan sees LIVE søndag fra kl. 14:00 på World Karate Federations Youtube-kanal.

De norske utøverne konkurrerer i følgende klasser:

  • Ariana Alic -55 kg
  • Ismail Bellemkhannate +84 kg
  • Andrine Hilton -68 kg
  • Tommy Kamhaug -67 kg
  • Bettina Alstadsæther – 61 kg
  • Lotte Ørbæk Andersen + 68 kg