Vil du bidra i wushu-løftet?

Publisert 30.07.2021
Redigert 02.08.2021

Internasjonalt er wushu en fantastisk idrett som har alt fra det mystiske og filosofiske til å være en IOC-anerkjent idrett som er programmet til ungdoms-OL. Det arbeides også internasjonalt med å få wushu på OL-programmet.

Siden wushu er en flott idrett for barn, ungdommer og voksne, kan alle trene og konkurrere i de forskjellige wushu-grenene (taolu, sanda, tradisjonell kung fu og tai chi), uansett forutsetninger.

– Kampsortforbundet ønsker å mobilisere alle som har lyst til å være med å bidra med å fremme og utvikle kinesisk kampsport i Norge, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Jobber for økt utbredelse

Det er nå planer om å starte opp egne instruktørkurs innen wushu slik at man etter endt kurs kan man starte egen treningsgruppe i wushu/kung fu. Forbundet vil også gi innføring i hvordan man kan etablere egne klubber på enklest mulig måte.

Wushu trenger personer som kunne tenke seg å bidra med utvikling både når det gjelder trening, konkurranser, dommere, ledere og som tillitsvalgte. Forbundet har planer om å arrangere egne dommerkurs, arrangørkurs, og kurs for de som har lyst til å bli tillitsvalgte og ledere innen wushu. Innen kinesisk kampsport er det plass til alle.

Ny forbunds- og landslagstrener

Forbundet har ansatt Sofie R.S. Nielsen som ny landslagstrener. Hun har trent og studert wushu i Kina i mange år og er den første fra Norge som har mastergrad i wushu. Nå skal hun bidra med å skape et større konkurransemiljø og etablere utviklingsgruppe og landslag, men hun trenger personer som kan være med å bidra.

Ønsker du eller din klubb å være med i utviklingen?
Bli med på vårt online informasjonsmøte 31. august kl 19:00-20:00, påfulgt av fysisk samling ved Norges Idrettshøgskole i Oslo lørdag 4. september kl 10:00-15:00. Aldersgrense for den fysiske samlingen er 10 år.

Påmeldingsfrist fredag 27. august.

Påmelding til wushu-løftet

Jeg trener(Required)
Deltar på(Required)


Emne: ,