Husk påmeldingsfristen til wushu-løftet!

Publisert 23.08.2021

Norges Kampsportforbund ønsker å å mobilisere alle som har lyst til å være med å bidra med å fremme og utvikle kinesisk kampsport i Norge. Vi inviterer derfor alle som ønsker å ta del i arbeidet til informasjonmøte 31. august, og fysisk samling på Norges Idrettshøgskole 4. september. Påmeldingsfrist er 27. august.

Internasjonalt er wushu en fantastisk idrett som har alt fra det mystiske og filosofiske til å være en IOC-anerkjent idrett som er programmet til ungdoms-OL. Det arbeides også internasjonalt med å få wushu på OL-programmet.

Siden wushu er en flott idrett for barn, ungdommer og voksne, kan alle trene og konkurrere i de forskjellige wushu-grenene (taolu, sanda, tradisjonell kung fu og tai chi), uansett forutsetninger.

– Kampsortforbundet ønsker å mobilisere alle som har lyst til å være med å bidra med å fremme og utvikle kinesisk kampsport i Norge, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Jobber for økt utbredelse

Det er nå planer om å starte opp egne instruktørkurs innen wushu slik at man etter endt kurs kan man starte egen treningsgruppe i wushu/kung fu. Forbundet vil også gi innføring i hvordan man kan etablere egne klubber på enklest mulig måte.

Wushu trenger personer som kunne tenke seg å bidra med utvikling både når det gjelder trening, konkurranser, dommere, ledere og som tillitsvalgte. Forbundet har planer om å arrangere egne dommerkurs, arrangørkurs, og kurs for de som har lyst til å bli tillitsvalgte og ledere innen wushu. Innen kinesisk kampsport er det plass til alle.

Ny forbunds- og landslagstrener

Forbundet har ansatt Sofie R.S. Nielsen som ny landslagstrener. Hun har trent og studert wushu i Kina i mange år og er den første fra Norge som har mastergrad i wushu. Nå skal hun bidra med å skape et større konkurransemiljø og etablere utviklingsgruppe og landslag, men hun trenger personer som kan være med å bidra.

Ønsker du eller din klubb å være med i utviklingen?
Bli med på vårt online informasjonsmøte 31. august kl 19:00-20:00, påfulgt av fysisk samling ved Norges Idrettshøgskole i Oslo lørdag 4. september kl 10:00-15:00. Aldersgrense for den fysiske samlingen er 10 år.

Påmeldingsfrist fredag 27. august.

Påmelding til wushu-løftet

Jeg trener(Required)
Deltar på(Required)


Emne: ,