Wushu: Vellykket uttakssamling avholdt

Publisert 04.02.2020

I helgen ble det avholdt åpen uttakssamling for landslag i wushu og taiji i Bjølsenhallen. Totalt deltok 24 utøvere på samlingen. 

– Samlingen var åpen for alle som ønsker å delta i offisielle mesterskap for Norge eller Sverige. Utøvere som ikke har disse ambisjonene, men som ønsket informasjon og innsikt i hvordan vi tar ut norske landslag, eller bare en god treningsøkt, var også velkommen, forteller landslagstrener Kim Gibson.

Gibson har jobbet i en årrekke for å utvikle wushu-miljøet i Norge. – Det å henge med i utviklingen innen wushu internasjonalt blir stadig mer krevende, og når idretten nå også har kommet på programmet for ungdoms-OL vil våre unge og satsende utøvere merke at nivået hever seg ytterligere, påpeker Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

14 utøvere i «eliterekken»

Utøverne måtte gjennomføre landslagets fysiske tester i løpet av samlingen. Foto: Norges Kampsportforbund.

Av de 24 utøverne som deltok i Bjølsenhallen i helgen var 14 interessert i å tas ut til landslaget. Interessen for å satse gledet landslagsledelsen.

– At vi fikk med hele 24 utøvere på en uttakssamling er oppløftende, spesielt når 14 viste at de virkelig ville komme på landslaget og var med i «eliterekken». Vi har fått et bra lag som kan oppnå masse stort sammen, samtidig har vi også blitt en liten familie som kjenner hverandre på godt og vondt. Samlingen var krevende for mange, men jeg kunne ikke vært mer fornøyd med innsatsen til alle når jeg ser gjennom filmene fra dagens tester, forteller Gibson.

Nye muligheter

Følgende utøvere er i etterkant av samlingen tatt ut til landslagene i Norge og Sverige, som begge trenes av Gibson:

NORGES WUSHULANDSLAG 2020
– Jonas Thorsen Loe, Sangrok Kwan (Nandao/Nangun, Taijijian)
– Sophia Christina Abramowski, Oslo Wushuklubb (Taijiquan/Taijijian)

SVERIGES WUSHULANDSLAG 2020
– André Hermansson, Göteborgs Shaolin (Shuangshoudao, Gunshu)
– Joar Jacobsson, Stockholms Kung Fu & Wushu IF (Taijiquan/Taijijian)

– Utøvere som ikke kom med i denne omgang får en ny mulighet til å vise seg frem under det svenske uttaket om bare fire uker i Stockholm. Det vil også være mulig å delta i EM/VM som klubbutøver dersom man ikke har bestått kravene, men da må man dekke reiseutgifter, stevne og utstyr selv, samt at man ikke kan konkurrere med offisielle landslagsklær, opplyser Gibson.