Wushu treningsleir og landslagsuttak i Shanghai

Publisert 03.04.2018
Redigert 09.07.2018

Gjennom påskeuken har tre håpefulle utøvere trent med noen av verdens beste trenere og fasiliteter ved Shanghai University of Sport.

Etter en tøff treningsuke ledet av treneren Han Laoshi og den kinesiske mesteren Gu Xiuhong, fullførte alle den obligatoriske fysiske testen i et samarbeid mellom Professor Zhu Dong og Kim Gibson. Samarbeidet mellom Professor Zhu og landslagstrener Kim Gibson, som også er utdannet innen idrettsfysiologi, har gitt gode resultater og vist at man gjennom samarbeid på tvers av idrettskulturer kan lære mye av hverandre.

Det har vært en tøff evaluering og test hvor alle bestod kravene etter Professorens strenge standarder, så nå har vi landslaget klart for årets EM i Moskva i mai. Alle er kvalifisert gjennom konkurranseresultater internasjonalt (poengsum), fysiske tester, treningsleire i Kina og godkjent treningsdagbok.

-Nå har vi det viktigste tekniske grunnlaget på plass og den siste måneden nå skal vi jobbe med hurtighet og korrekt kraft og utførelse av teknikkene, samt trening i presentasjon. Målet for EM er å sikre Norge minst én medalje, og alle utøvere har som minimumskrav å få over 8 av 10 poeng i sine grener, sier Kim Gibson, landslagstrener i Wushu.

Utøvere

Jonas Thorsen Loe (15) fra Sangrok Kwan er kvalifisert i Taolu-klassene Wudang håndform, Wudang våpenform og Xingyiquan.

Lara Kutluca (13) fra Oslo Wushu Team er kvalifisert i Taolu-klassene Wudang håndform, Wudang våpenform og Nanquan.

Ingeborg Hove Gusdal (18) fra Oslo Wushu Team er kvalifisert i Taolu-klassene Wudang håndform, Wudang våpenform og Chaquan.

I tillegg er regjerende Europamester Britt MiRee Abrahamsen og Sverre Helge Bolstad fra Bergen Wushuklubb kvalifisert til Taiji-delen som går av stabelen de første dagene av Wushu-EM.

-Vi gleder oss til å ha med utøvere til Wushu-EM i mai. For to år siden ble Norge nest beste nasjon etter Russland og det blir veldig spennende å se hva utøverne får til i år, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.