Wushu/Kung Fu NM: Historisk kongepokal til MMA-utøver

Publisert 31.10.2022

Pressemelding
Årets Norgesmesterskap i wushu (kung fu) ble arrangert på Aquarama i Kristiansand. I den åpne kampgrenen sanda deltok det utøvere fra flere ulike kampsporter og for første gang i norsk idrettshistorie vant en Mixed Martial Arts-utøver kongepokalen.
Torpal Merjoev (18) fra Spartacus MMA Idrettslag på Vennesla dominerte sine kamper frem til gullet i herrenes -80 kg-klasse og juryen var enstemmige i valget av årets kongepkalvinner som stevnets beste utøver.

– Merjoev er blant de største kampsporttalentene vi har sett i Norge den senere tid. Som nyfylt 18-åring kunne han velge mellom å gå i junior eller seniorklassen og valgte å gå mot betraktelig eldre motstand. Det viste seg å være et klokt valg, da han overbeviste stort blant rutinerte seniorutøvere, sier stevnets hoveddommer Kim Gibson.

Se hele resultatlisten fra stevnet her.

Vellykket arrangement

Den lokale arrangørklubben Lauvåsen IF Martial Arts leverte et strålende arrangement i Kristiansands storstue. Årets Norgesmesterskap i wushu (kung fu – samlebetegnelse for kinesisk kampsport) var grunnet pandemien det første siden 2018, samt det første siden 2011 der det ble utdelt kongepokal.

Finaleshowet bød på mange spennende kamper mellom utøvere fra forskjellige kampsporter i det åpne kampregelverket sanda og det var god stemning i hallen.

Siste forberedelse til EM

For Milos Joksimovic (24) fra Oslo Wushuklubb ble NM en viktig oppkjøring da han som eneste norske utøver skal til EM i Hellas 10.-16. november. Joksimovic som konkurrerer i oppvisningsgrenen taolu tok hjem hele tre gull og ble kåret til årets beste wushu taolu-utøver.

Video fra finaleshowet lastes fortløpende opp på kampsportforbundets YouTube-kanal.