Wushu: Åpen samling og uttak

Publisert 22.02.2023
Redigert 07.03.2023

Helgen 18-19 februar var det åpen samling og uttak for utøvere i Wushu. Åpen samling foregikk i kampsporthallen på Skullerud Park og de fysiske testene for uttaket foregikk på Norges Idrettshøyskole. Det møtte opp til sammen 7 utøvere fra Oslo Wushuklubb og Rustad Martial Arts på uttaket og åpen samling. 

Imponert landslagstrener

– 5 håpefulle utøvere fra Oslo Wushuklubb møtte opp på uttaket. Det var dessverre 2 utøvere fra Bergen som ikke kunne komme på grunn av sykdom, derfor vil jeg vente med endelige resultater, sier Sofie R.S Nilsen, landslagstrener for landslaget i Wushu.

– Jeg er veldig imponert over innsatsen utøverne la inn i uttakstestene. Alle stod på og kjempet hardt for å nå kravene. Jeg ønsker utøverne som ikke hadde mulighet til å komme i helgen lykke til med å ta testene i deres klubber, sier landslagstreneren.

Spennende sesong

– Vi står foran en spennende sesong. de internasjonale mesterskapene har begynt å komme tilbake etter pandemien, så det er mange muligheter til å få internasjonal konkurranseerfaring, og ikke minst VM i november. Det norske konkurranse-miljøet begynte å blomstre i 2022, og jeg håper på å se enda større utvikling i 2023. Jeg ser mye potensiale i mange utøvere og gleder meg til å se dem vokse fremover, uttaler landslagstreneren om årets sesong.

– Det var koselig og spennende med to-dagers åpen samling der vi fikk mulighet til å dele interessen for Wushu og bli bedre kjent på tvers av klubbene. Jeg planlegger å holde flere slike åpne samlinger i forbindelse med de nasjonale mesterskapene fremover og håper alle som er interesserte i å lære mer om Wushu Taolu melder seg på og blir med!

Den 25.mars går veien til Sørlandscupen i Kristiansand. Jeg gleder meg til å se hva alle har trent på siden NM 2022, avslutter landslagstrener Sofie R.S Nilsen.