VM i MMA og kampen om å bli offisiell idrett

Publisert 14.03.2023
Redigert 15.03.2023

VM i MMA ble arrangert i Beograd i Serbia 11-18 februar. Det deltok 550 utøvere fra 63 nasjoner i mesterskapet. Norge stilte med 6 utøvere.

Arthur Abubakarov, junior – 77,1 kg
Amhad Edelbijev, junior -93 kg
Shedid Vatsaev, senior -70,3 kg
Fredrick Hoifodt, senior -77,1 kg
Vegard Randeberg, senior -83,9 kg
Kristian Hoibo, senior -93 kg

Det ble bronse til Ahmad Edelbijev i klassen junior -93 kg.

Cecile Bolander som vant EM-gull og VM- sølv i fjor har trukket seg som amatørutøver og har blitt profesjonell utøver

Results, 2022 IMMAF World Championships – Smoothcomp

MMA kjemper om å bli offisiell idrett

MMA er på vei til å bli en offisiell idrett, og er blitt inkludert i programmet til Asian Indoor and Martial Arts Games (AIMAG), som arrangeres av Olympic Council of Asia (OCA).

AIMAG er en idrettsbegivenhet som arrangeres hvert fjerde år og består av idretter som arrangeres innendørs, inkludert kampsport. Med MMA vil det være 13 forskjellige kampidretter på programmet. AIMAG arrangeres i Bangkok fra 17. til 26. november, og sist mesterskapet ble arrangert, deltok 6000 deltakere.

OCA opprettet en egen kontinental organisasjon for MMA i august, og MMA ble inkludert i AIMAG-programmet. OCA har valgt å ikke bli medlem av verken International Mixed Martial Arts Association (IMMAF) eller Global Association of Mixed Martial Arts (GAMMA). De oppfordrer heller asiatiske nasjonale olympiske komiteer til å bli med i OCA-organisasjonen.

Opprettelsen av den tredje internasjonale organisasjonen for MMA betyr at de eksisterende organisasjonene må samarbeide for å oppnå verdenskontroll over MMA som idrett. Det er kun den organisasjonen som oppnår verdenskontroll som vil bli anerkjent som offisiell idrett. Når det gjelder
IMMAF er de i en prosess for å bli godkjent og er godkjent av WADA.