Vil du representere Norge i VM?

Publisert 01.12.2018
Redigert 30.11.2018

Høsten 2019 er det klart for et eventyrlig VM når Kinas nasjonalidrett Wushu (også kjent som Kung Fu) arrangerer VM på hjemmebane, i Shanghai.

Forrige gang det internasjonale wushuforbundet (IWUF) tildelte VM-arrangementet til Kina var da Wushu skulle vises frem som prøvegren under OL i Beijing og Wushu VM var da en del av prøve-OL programmet i 2007. Norge hadde den gang med hele tre utøvere i kampgrenen Sanda, hvor bl. a. Marius Sjursæther fra Flaktveit IK mistet en plass i OL 2008 med minste mulige margin, da han tapte på vektdifferanse i den avgjørende kvalifiseringskampen.

Nå, 12 år senere er det på ny duket for en stor kampsportfest, denne gang i den kinesiske verdensmetropolen og finanssentrumet Shanghai. VM arrangeres i det spektakulære Oriental Pearl Sports Centre og med tidligere erfaring fra konkurranser i KIna vet vi at dette kommer til å bli en helt unik opplevelse for alle som deltar med fulle tribuner, topp fasiliteter, deltakerrekorder, storslått åpningsseremoni med stjerner som Jackie Chan og Jet Li tilstede og ikke minst kulturelle opplevelser fra sportens hjemland.

Dette kan sammenlignes med da det ble arrangert ski VM i Holmenkollen 2011 og Trondheim 1997.

Norges Kampsportforbund ser nå etter utøvere fra våre medlemsklubber som ønsker å representere Norge i dette mesterskapet. I kampgrenen Sanda er det åpent for utøvere fra alle kampstiler over 18 år, mens det i oppvisningsgrenen Taolu stilles krav til at utøverene kan internasjonale former som tilfredstiller kravene til deltakelse i IWUF-mesterskap. Vi åpner også for å ha med tilskuere («observers») som ønsker å se hva et VM i Kina innebærer.

Ønsker du å være med på et høydepunkt for livet? Slik kan du kvalifisere deg!

Sanda (kamp)

– Være mellom 18 og 34 år innen september 2019
– Være medlem i en klubb tilsluttet NKF
– Ta medalje i fullkontakt Sanda under Wushu SM / Svenske mesterskapet 02.03.2019
– Delta i lettkontakt Sanda (qingda) under Tradisjonell Kung Fu EM i Moskva 24-30.04.2019*
– Være med på minst én treningsleir med det svenske Sanda-landslaget høsten 2019 – vi fungerer som en enhet med Sverige under VM.
– Tilfredstiller NKF Wushu sine fysiske krav for landslagsutøvere (se vedlegg).
– Vektklasser herrer: -48, 52, 56, 60, 65, 70, 75, 80, 85, 90, 90+
– Vektklasser kvinner: -48, 52, 56, 60, 65, 70, 70+

*tradisjonell EM har ingen resultatkrav, men vi ønsker at potensielle deltakere er med her selv om det er semikontakt for å få erfaring i hvordan større internasjonale Wushu-konkurranser fungerer.

Taolu (oppvisning)

– Være mellom 16 og 45 år innen september 2019
– Være medlem i en klubb tilsluttet NKF
– Ta medalje i en offisiell IWUF VM-gren i et av følgende stevner:

  • Latvia Wushu Open – Riga LAT 02.02.2019
  • Orlando Kung Fu Tournament – Florida USA 04-06.07.2019
  • German Wushu Stars – Stuttgart GER 20.07.2019

– Delta i relatert Taolu under Tradisjonell Kung Fu EM i Moskva 24-30.04.2019*
– Tilfredstiller NKF Wushu sine fysiske krav for landslagsutøvere (se vedlegg)
– Moderne konkurranseklasser: Changquan m/ våpen, Nanquan m/ våpen, Taijiquan m/ våpen.
– Andre konkurranseklasser: Freestyle, Duilian (oppvisningskamp), Xingyi herrer, Bagua kvinner.

*tradisjonell EM har ingen resultatkrav, men vi ønsker at potensielle deltakere er med her selv om man konkurrerer i andre stiler for å få erfaring i hvordan større internasjonale Wushu-konkurranser fungerer.

Ukvalifiserte utøvere

Vi ønsker å gjøre dette til en fest for alle våre norske medlemmer og åpner derfor muligheten for at flere kan delta i dette VM utenfor landslaget. Derfor kan støtteapparat og utøvere søke om å få bli med til Shanghai for egen regning. Utøvere som ikke klarer nevnte krav kan søke om å få delta gitt at de i Sanda har lang erfaring innen fullkontakt kamp fra andre kampidretter, helst med NM-tittel i eksempelvis fullkontakt Karate, Jujutsu eller lignende. I Taolu kreves det kun at man er over 13 år og kan en godkjent form iht IWUF-standard i nevnte grener.

Utøvere må selv stå for utgifter til treningsleire og kvalifiseringsstevner. NKF dekker alle utgifter til VM for kvalifiserte utøvere, disse får også fullt utstyr og offisiell landslagspakke med profilklær fra forbundet.

For mer informasjon om påmelding til kvalifiseringsstevner, ta kontakt med sportssjef Dag Jacobsen: dag@kampsport.no

Tekniske spørsmål og spørsmål om utgifter stilles til Kim Gibson: gibson@wu7.no