Vellykket Oslo Wushu Open avholdt

Publisert 09.10.2019
Redigert 12.01.2022

Oslo Wushu Open ble forrige helg avholdt for syvende gang. Flere utøvere brukte stevnet som oppkjøring til wushu-VM senere denne måneden, inkludert Jonas Loe, som blir eneste norske utøver i VM. – Nå venter VM allerede neste uke, før vi avslutter året med Acropolis Open i Athen og ikke minst Nordic Open i Stockholm, som vi er medarrangør av, sier landslagstrener Kim Gibson.

– Det mest gledelige ved årets Oslo Open for meg som landslagstrener for Norge og Sverige er at Jonas vant sin første senior-gullmedalje med nettopp formen han skal gjøre i Shanghai om et par uker. Han er med andre ord i rute, og har trent kjempebra inn mot VM, forteller Gibson.

Skandinavisk duo leverte

En annen norsk utøver som virkelig leverte var Milos Joksimovic, som tok et sterkt gull i tradisjonelle våpen. Gullmedaljen i denne klassen tok han foran svenske Axel Westerkull, som også skal konkurrere i VM. Westerkull trenes også av Kim Gibson.

– Milos sine sverdformer så veldig bra ut generelt, noe som lover svært godt før vår kommende oppvisning med vår samarbeidspartner Shanghai University of Sport under Norway-Asia Business Summit ved månedsskiftet, forteller Gibson.

Kombinerte konkurransene med seminar

Når konkurransene var vel overstått ble det avholdt et eget seminar på søndag.

– Her var vi så heldige at vi fikk lære av kinesiske Zhang Chenxi, og seminaret ble preget av godt oppmøte og glade elever. Det å kombinere Oslo Open med et seminar er noe vi ønsker å fortsette med. På den måten kan man lære, i tillegg til å kjempe om medaljer, avslutter Gibson.

Resultatene fra Oslo Wushu Open 2019 finner du her.