Uttak til nordiske mesterskap i muaythai

Publisert 01.11.2022

Muaythai arrangerer i år to nordiske mesterskap. Mesterskapet for seniorer arrangeres i Pajulahti (FIN) fra 11.-13. november og juniorenes nordiske cup arrangeres i Lund (SWE) fra 19.-20. november.

– Norge stiller med flere sterke utøvere i både senior og juniorklassene, vi har store forhåpninger til at det hentes hjem flere medaljer til Norge, sier Dag Jacobsen sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Norske utøvere til senior nordisk i Finland

Amalie Qvam, kvinner senior – 63,5 kg, Oksa Muay Thai
Ingeborg Oseland, kvinner – 71 kg, Stavanger Top Team
Anne Line Hogstad, kvinner – 54 kg, Grip Muay Thai
Brandon Trung Moen, herrer senior -81 kg, Oksa Muay Thai
Jesper Nevland, herrer senior – 71 kg, Norwegian Combat Academy
Oliver-Mathias Kongsgård Hansen, herrer senior – 75 kg,  IL Skrim Silverdragon Muaythai i Kongsberg

Blant de store favorittene er Oliver som har sølv fra EM, og bronse fra  VM i år. I høst har han vært på treningssamling i Thailand hvor han vant 2 proffkamper på knockout.

Norske utøvere til junior nordisk i Sverige

Lars Hovardsholm 15-17 år – 75 KG, Stavanger Top Team
Aysha Medina Abid – 63 kg, Valhall Kampsportklubb

Åpent møte

I oktober inviterte sportssjef Dag Jacobsen ressurspersoner og medlemmer i muaythai-komitéen til et møte der de fremmøtte ble utfordret på hvordan muaythai skal løse organisering av fremtidige landslag. De fremmøtte fikk en innføring i den norske landslagsmodellen og at man må ha en egen sportslig leder/landslagstrener med nøytral stemme som har ansvar for landslagsuttak og samarbeid med sportsavdelingen i Norges Kampsportforbund.

Det ble ikke fremmet forslag til landslagstrenere, men ytret ønske om felles samlinger der respektive klubbtrenere deler på treneransvaret for sine utøvere. Samtidig tok Marius Egseth fra Stavanger Top Team på seg ansvaret for å være landslagenes team manager som har den praktiske kontakten mellom klubbene og administrasjonen i NKF.

– Det er viktig å ha et gjennomført system, som er transparent. Om muaythai skal ha med utøvere til fremtidige European Games og andre multisportarrangement, i tillegg til EM og VM må man følge norsk idretts retningslinjer og normer for uttak. Derfor må det norske muaythai-miljøet nå organisere sin landslagsaktivitet i tråd med dette, avslutter sportssjefen.