PÅMINNELSE: Kriterier for deltakelse i muay thai nordisk mesterskap og EM

Publisert 19.10.2023

Årets IFMA nordiske mesterskap i muay thai arrangeres i den svenske hovedstaden Stockholm fra 3.-4. november. Antalya (TUR) er vertskap for årets europamesterskap fra 7.-14. desember. Her følger kriterier for norske utøvere som ønsker å delta.

Utøvere, dommer og coacher i årets nordiske mesterskap og EM stiller for sine respektive klubber og bekoster deltakelse selv. Da påmeldingen gjøres i IFMA-systemet må de gå gjennom sportsavdelingen i Norges Kampsportforbund. Det har derfor blitt satt opp kriterier til utøvere som ønsker å delta i høstens store konkurransehøydepunkt.

Kriterier Nordisk

Se invitasjon her.

For å være kvalifisert til deltakelse i IFMA Nordisk Mesterskap legges følgende kriterier til grunn:

  • Finalist i Norgesmesterskapet 2023 med minimum en vunnet kamp*
  • Medaljør i IFMA nordisk mesterskap, EM eller VM i 2022 med minimum én vunnet kamp*
  • Deltatt i et åpent internasjonalt IFMA/EMF-godkjent stevne (open) i 2022 eller 2023 med minimum én vunnet kamp**

*dersom det kun er to utøvere i klassen må man ha vunnet finalen for å være kvalifisert.
**NKF kan som Norges representant i IFMA og EMF kun forholde oss til resultater i deres stevner ved uttak til offisielle mesterskap.

Nordisk mesterskap gåes i følgende aldersklasser: U17 (minimum 15 år), U23 og senior.

Kriterier EM

For å være kvalifisert til deltakelse i IFMA/EMF EM legges følgende kriterier til grunn:

  • Medaljør i IFMA nordisk mesterskap, EM eller VM i 2022 med minimum én vunnet kamp*
  • Deltatt i et åpent internasjonalt IFMA/EMF-godkjent stevne (open) i 2022 eller 2023 med minimum én vunnet kamp**

*dersom det kun er to utøvere i klassen må man ha vunnet finalen for å være kvalifisert.
**NKF
kan som Norges representant i IFMA og EMF kun forholde oss til resultater i deres stevner ved uttak til offisielle mesterskap.

Antalya Open arrangeres parallelt i sammenheng med EM. Dette stevnet er åpent og dermed er det ingen formelle kriterier. Da Antalya Open er et åpent IFMA-godkjent stevne vil det kunne være en del av vurderingen til fremtidige uttak i 2024.

Påmelding

Da det er kort tid igjen til nordisk og EM er det ønskelig med rask tilbakemelding fra kvalifiserte utøvere som ønsker å delta.
Er du kvalifisert og ønsker å delta? Send oss en e-post med navn, telefonnummer, fødselsdato, vektklasse og dokumentasjon på resultater (offisielle resultatlister e. l.) til post@kampsport.no innen lørdag 21. oktober.

  • Kvalifiserte utøvere og deres coacher oppfordres til å vurdere muligheten og forsvarligheten ved deltakelse i mesterskapene, før søknad om påmelding sendes.
  • Utøver og klubb har ansvar for at utøver er klar for internasjonal deltakelse.
  • Påmelding og deltakelse forutsetter at utøver har IFMA profil og imøtekommer de medisinske krav som settes av IFMA og arrangører. Sportsavdelingen i NKF vil gi informasjon om hvilke krav som stilles, og hvilken dokumentasjon som må vedlegges på henvendelse fra aktuelle utøvere/coacher.