Uttak til årets VM i wushu (kung fu)

Publisert 26.09.2023

Årets verdensmesterskap i wushu (kung fu) arrangeres i Fort Worth, USA fra 16.-20. november. Norge stiller med én utøver i mesterskapet.

Landslagstrener i wushu taolu, Sofie R. S. Nielsen, har tatt ut Milos Joksimovic som eneste norske VM-utøver i år. Milos kvalifiserte seg til VM gjennom en sterk sølvmedalje under årets Swiss Open. Han deltar i klassene changquan (long-fist/nordlig håndform) og jianshu (rett sverd) for herrer. Det er ventet 12-1500 deltakere fra over 80 nasjoner til mesterskapet.

Sterke resultater som junior og senior

– Milos har en imponerende merittliste og er en av få norske kampsportutøvere som har tatt steget fra å ta EM-gull som junior og bli en god seniorutøver med flere EM-medaljer i tradisjonelle stiler, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Joksimovic som tidligere har deltatt i hele fem europamesterskap innen tradisjonelle (kung fu) og moderne (wushu) stiler får i år sin VM-debut.

Viktige oppkjøringsstevner

Perioden frem mot VM blir viktig og allerede helgen 7.-8. oktober deltar han i det tradisjonsrike Riga Open-stevnet hvor flere av Europas fremste utøvere deltar. Den store generalprøven blir under årets Norgesmesterskap i Wushu 11. november, helgen før avreise til Texas og VM.