Til EM i Serbia

Publisert 10.04.2019

Kendolaget som skal representere Norge under årets EM i Serbia er tatt ut. Det er også avholdt internasjonal kendosamling i Norge. 

Europamesterskapet i kendo avholdes i Belgrade, Serbia 24.-26. mai. Norge stiller med et sterkt lag i mesterskapet som blir det siste før EM på hjemmebane i 2020. Følgende utøvere representerer Norge i Serbia:

Kvinner:
Marianne Skiftesvik Lagkaptein (Lag og individuell klasse)
Marie Nørvåg (Lag og individuell klasse)
Linda Xi (Lag)
Alice Powell (Lag)
Helene Martinsen (Lag)
Stefania Vryoni (Lag reserve og individuell klasse)
Lena Jensen (Lag reserve og individuell klasse)

Menn:
Kenneth Fredheim Lagkaptein (Lag og individuell klasse)
Eric Schwarm (Lag og individuell klasse)
Leon Thuv Kosmo (Lag)
Håkon Winther (Lag)
Robert Trondsen (Lag)
Tor Johan Bjelland Nyvoll (Lag)
Tormod Lunde Husebø (Lag reserve og individuell klasse)
Miguel Crego García (Individuell klasse)

Lagledelsen:
Jørn Nørvåg (Deligation Leader)
Pedram Bagheri (Head Team Manager)
Ken Rune Helland (Team Manager)
Gerry Kincaid (Coach)
Magnus Rygh (Ass.Coach)

Oppkjøring i Oslo

Hvert år holder landslaget oppkjøringseminar i forkant av EM og VM hvor laget går igjennom grundige forberedelser til disse store eventene.

På årets landslagssamling 5. – 7. april i Oslo, hadde landslaget for første gang gleden av å trene sammen med ni deltagere fra det britiske- og fire deltagere fra det finske landslaget. Det hele var del av oppkjøringen til EM (EKC29) som holdes i mai.

Årets seminar ble ledet av landslagets trener Gerry Kincaid (6.dan renshi) assistert av resten av landslagsledelsen.

– Fokuset på dette seminaret var både individuelle ferdigheter, samt samspill i lag. I løpet av disse to treningsfylte dagene ble det lagt mye vekt på teknikk, angrepsformer, motangrep, taktikk og kampstrategi, forteller lagleder Pedram Bagheri.

Seminar i Oslo med gjester fra Storbritannia og Finland.

Han forteller at begge dagene ble innledet med 30 minutter krevende oppvarmingsesjon for å bygge opp spiriten til utøverne, etterfulgt av flere runder med teknikkøvelser for å skjerpe timing og treffpunkt under hvert angrep. Individuelle kamper, lagkamper, taktikk og strategi var viktig innhold under seminaret.

– Vi fikk mange gode tilbakemeldinger på programmet, spesielt fra våre gjester som for første gang fikk oppleve å trene med det norske landslaget. Landslaget setter stor pris på deltagelse fra andre land og satser på at det kommer flere på neste års samling før EM på hjemmebane som arrangeres i Kristiansand 16. – 19. april 2020, sier Bagheri.

Har kommet langt med satsningen

Ledelsen i landslaget er enige om at de har kommet langt med satsingen siden oppstart av det nye landslaget i 2016. De nødvendige stegene er tatt på alle områder fra organisering, prosess, rutiner, teknikk, taktikk og strategi. Med medlemmenes iherdige innsats mener landslagslederen at det er gode sjanser til å nå langt både i Serbia og på hjemmebane i 2020.

Vi ønsker den norske delegasjonen lykke til i EM.