Thaiboksing: Velkommen til junior og senior NM fullkontakt

Publisert 04.10.2022
Redigert 02.11.2022

Kampsportforbundets Muaythai-komité og Vallhall Kampsportklubb har gleden av å ønske velkommen til tidenes andre offisielle Norgesmesterskap i fullkontakt muaythai (thaiboksing). NM finner sted ved Vallhall i Oslo, helgen 3.-4. desember.

 

All informasjon om stevnet finner du i Sportdata, der påmelding også gjøres.
*har din klubb utfordringer med påmelding? Ta kontakt med robert@kampsport.no

Tatt opp som nye idretter i 2019

– Vi i Norges kampsportforbund er veldig glade for at muay thai nå får muligheten til å arrangere konkurranser hvor man kan vinne på knockout. Muay thai og MMA ble tatt opp som nye idretter i Norges Kampsportforbund i 2019. Det allikevel er først det siste året at vi har fått godkjenning til å arrangere stevner etter det internasjonale regelverket.

– Det er viktig at man får dette på plass: Ifølge norsk lov er det forbudt med trening, konkurranser og samlinger med fullkontakt hvis man ikke har godkjenning av Godkjenningsnemda. Om man bryter disse reglene kan man straffes med inntil tre måneders fengsel, opplyser Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Lov om organisert kampaktivitet som tillater knockout [knockoutloven] – Lovdata

Søker permanent godkjenning

Målet nå er at man skal søke om permanent godkjenning.

– Etter koronaperioden satser vi nå på at 2022 og 2023 bringer store konkurranser i Norge. Vi gleder oss til å endelig få utøve sporten under de rammer som gjelder internasjonalt for amatører. Nå vil det også bli mulig å gjennomføre internasjonale konkurranser i Norge med utøvere av høyt nivå, forteller Nilsen.

Viktig å være organisert

Nilsen kommer også med en klar oppfordring til alle muay thai-klubber om å melde seg inn i Norges Kampsportforbund så raskt som mulig. Dette vil sikre at alle konkurranser skjer under de rette rammer og regler.

– Mange tror kanskje at det bare er å holde konkurranser under regler som de kaller “lettkontakt”. Deler av dette grenser dessverre fort til det ulovlige, og er rett og slett farlig for utøverne. Vi har jobbet i nesten 12 år for at man skal kunne konkurrere i Norge, og for at sporten skal ha trygge rammer for utøverne. Er ikke stevnet du vurderer å melde deg på organisert av Norges Kampsportforbund, anbefaler vi deg fra nå av på det sterkeste til ikke å delta! Ikke bare risikerer du at stevnet er ulovlig – skader du deg har du heller ingen form for oppfølging eller sikkerhetstiltak tilgjengelig, avslutter Nilsen.

Junior og senior NM i muaythai arrangeres ved Vallhall i Oslo 3.-4. desember. All informasjon og påmelding finner du i Sportdata.
*har din klubb utfordringer med påmelding? Ta kontakt med robert@kampsport.no

Emne: