Ta turen til Oslo Open i kendo denne helgen

Publisert 26.05.2017
Redigert 09.07.2018

Oslo Open i kendo

Denne helgen arrangeres Oslo Open i Kendo i Kringsjåhallen i Oslo. På lørdag er det individuelle kamper, mens det er lagkamper på søndag. Mesterskapet starter klokken 09:00 begge dager.

– Vi håper så mange som mulig tar turen til Kringsjåhallen denne helgen. Kendo er en idrett i vekst her i Norge. Det satses nå virkelig på denne idretten, noe vi også så gjennom landslagets innsats i EM for få uker siden. Vi ønsker både utøvere og arrangør lykke til med stevnet, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Mer informasjon om arrangementet finner du på deres facebook-side.

Hva er kendo?

Kendo er en japansk kampsport som har utviklet seg på grunnlag av Samuraienes sverdkunst. Siden stålsverdet er byttet ut med sverd av bambus og at utøverne bruker rustning er Kendo blitt en tøff fullkontaktsport.

En kamp er på 5 minutter, og konkurranseområdet er på 11×11 meter. Den utøveren som først får inn 2 poeng vinner kampen. For å få poeng må man utføre et tydelig og kraftfullt angrep mot godkjente treffpunkter. For å få godkjent et treff må to av de tre dommere som dømmer godkjenne treffet.