Stokkekamp: Oslo Open 2019

Publisert 30.10.2019
Redigert 06.11.2019

Lørdag 2. november arrangeres Oslo Open i stokkekamp etter GSBAs (Global Stick and Blade Alliance) internasjonale regelsett. – Oslo Open har i sju år utviklet seg fra å være en liten lokal konkurranse på Østlandet til å bli landets største stevne for kali, escrima og arnis, sier Kim Runar Gjelstenli i Doce Pares Norway.

Det vil bli avholdt konkurranser i oppvisningsform, kamp i fullkontakt med én og to trestokker, paddesdstick med én stokk, og knivkamp. Det er egne klasser for menn nybegynnere, menn viderekomne, kvinner og en egen klasse for ungdom 13-16 år. Arrangementet avholdes i lokalene til Skedsmo Karateklubb like ved Skedsmo Storsenter.

Utøvere fra hele landet

I år kommer det deltagere fra klubber fra Skedsmo, Oslo, Stavanger, Kristiansand, Tønsberg og Årnes, samt en utøver fra Storbritannia. Oslo Open arrangeres i samarbeid med Norges Kampsportforbund, og er et viktig foreberedelsesstevne for utøverne som deltar, forklarer Gjelstenli.

– Oslo Open arrangeres i høst som første del av forberedelsen til uttaket til VM i Orlando, Florida 14.-18. juli 2020. Flere utøvere trenger kamperfaring frem mot neste sommer. Oslo Open vil fungere som et lavterskeltilbud for nybegynnere som ønsker å prøve seg i en lettere klasse, før de prøver seg mot internasjonalt rangerte fightere.

Røtter i Filippinene

Escrima, kali og arnis er en felles betegnelse på kampsporter og selvforsvarsdisipliner med røtter fra Filippinene. Disse disiplinene praktiseres over hele verden, og tar utgangspunkt i kamp der minst én av utøverne har et slagvåpen eller en kniv. Internasjonalt får stadig flere politienheter, militære og vaktselskaper øynene opp for disse stilartene, og trekker inn elementer av dette inn i sin trening.

Følg arrangementet på Facebook.