Sterk norsk tropp til Acropolis Open i wushu

Publisert 20.11.2019
Redigert 12.01.2022

Konkurranseåret er snart over for våre norske wushu-utøvere, men først skal fire av landets mest lovende wushu-talenter konkurrere i det store Acropolis Open-stevnet i Hellas. Stevnet er en oppkjøring til åpent nordisk mesterskap, som arrangeres i Stockholm 6. desember

Lara Kutluca under årets Oslo Open. Foto: Syver Aas Bakke.

Acropolis Open ble arrangert for første gang i fjor, og ble allerede i første utgave en betydelig suksess, med ca. 1500 deltakere.

I år tar fire norske utøvere turen: Sebastian Garau (13), Lara Kutluca (14), Milos Joksimovic (21) og Jonas Loe (17). Loe representerer Sangrok Kwan, mens de andre tre representerer Oslo Wushuklubb. Alle trenes av landslagstrener Kim Gibson.

Sterke resultater

Den norske troppen reiser til Athen med selvtillit og motivasjon etter sterke resultater i 2018 og 2019. I mai i år debuterte Sebastian Garau i EM, hvor kadetten tok gull i klassen doble våpen. Milos Joksimovic tok nylig gull i klassen tradisjonelle våpen under Oslo Open, og Jonas Loe tok i oktober en meget sterk 9.plass i VM i Shanghai. Lara Kutluca tok i fjor to gullmedaljer i det åpne svenske mesterskapet.

– Som trener er jeg imponert over innsatsen til disse fire utøverne de siste årene, og fornøyd med resultatene av innsatsen også i konkurranse, sier trener Kim Gibson.

Milo Joksimovic under årets Oslo Open. Foto: Syver Aas Bakke.

Også sportssjef Dag Jacobsen har forhåpninger om sterke prestasjoner av den norske troppen denne helgen.

Egenutvikling og stevneerfaring i fokus

– For unge utøvere er egenutvikling og stevneerfaring, fremfor jakten på medaljer, det som bør stå i fokus. Vi ser at det jobbes svært godt med talentutvikling i wushu-miljøet, og derfor er det all grunn til å tro at deltakelsen i helgens konkurranser vil bli enda en god erfaring for våre utøvere, forteller Jacobsen.

Vi ønsker den norske troppen lykke til i Hellas!