Søker om kendo-EM

Publisert 16.01.2018
Redigert 09.07.2018

På seksjonsstyremøtet i fleridrettseksjonen 12. desember ble det vedtatt at Norges Kampsportforbund nå skal søke om kendo-EM i 2020. – Vi ser frem til å søke om å få avholde EM, og håper at vi får denne anledningen til å ønske Europas fremste kendo-utøvere velkommen til Norge, sier Vegard Henriksen, arrangementssjef i Norges Kampsportforbund.

Arrangementssjef i Norges Kampsportforbund Vegard Henriksen og generalsekretær Trond Søvik har sammen med leder i Norges Kendokomité Jørn Nørvåg vært involvert i utarbeidingen av konseptet for kendo-EM i 2020. Arrangementet planlegges lagt til Sørlandshallen.

–  Sørlandshallen er en aktuell lokasjon for arrangementet, selv om dette ikke er endelig avgjort. Vi vil etterstrebe et kompakt og kostnadseffektivt mesterskap, og forarbeidet som er nedlagt hittil er godt, påpeker arrangementssjef Henriksen.

Mobilisering av frivillige

På verdensbasis trener over 10 millioner utøvere Kendo, og i EM i Budapest i 2017 deltok totalt ca. 650 utøvere fra 40 land. 14 av disse var norske.

– Kendo er en stor og voksende idrett, og et arrangement av denne størrelsen krever derfor naturligvis betydelig mobilisering av frivillige. Idrettsrådet i Kristiansand vil her stille med frivillige, men vi vil i tillegg trenge kendomiljøets egne folk. Vi håper selvfølgelig så mange som mulig ønsker å engasjere seg for å bidra til et vellykket EM, sier prosjektleder Jørn Nørvåg.

Forhåpentligvis vil også EM i 2020 preges av flotte resultater av de norske utøverne: Etter at Gerry Kincaid fra Scotland ble engasjert som ny landslagstrener i 2016 har landslaget vært gjennom en utviklingsprosess og målsettingen for den nye landslagssatsingen er at Norges skal være med å kjempe om EM-medaljer allerede i 2019.